‘Yaptığınız işte en iyi olun’

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Bayat’ı ziyaret etti.

16 Eylül 2014 Salı 10:46
 ‘Yaptığınız işte en iyi olun’


Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Bayat’ı ziyaret etti.


Alkan’a ziyaretlerinde Bayat Belediye Başkan Vekili İsmail Kurt,  Başkan Yardımcısı Ahmet Bahadır Ünlü ve AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Adem Okumuş eşlik etti.


Rektör Alkan ilk olarak Bayat Kaymakamı Hakan Şeker’i ziyaret etti. Daha sonra Bayat Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri ile bir araya geldi.


Etkinlik öncesinde selamlama konuşması yapan Bayat Kaymakamı Hakan Şeker, 2014-2015 Eğitim Öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek katkılarından dolayı Alkan’a teşekkür etti.


“2014-2015 Eğitim Öğretim yılının bu anlamlı gününde, sizlerle bir arada olmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyuyor, hepinizi en içten duygularımla selamlıyorum” diyerek konuşmasına başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, çok yoğun programım olmasına rağmen davete duyarsız kalmayıp Bayat’a ziyaret ettiğini ifade etti.


Tüm zamanlarda olduğu gibi günümüzde de bilgili insanın öneminin her geçen gün daha da arttığına dikkat çeken Rektör, dünya ölçeğinde aranan insan olmak için bilgi birikimine ihtiyaç olduğunu belirterek, “Şu an dünyada en değerli olan insan gücü. Eğer gayret edip koşturursanız elde edilemeyecek, başarılamayacak hiçbir şey yoktur.  Hayat kimseye altın tepside sunulmuyor. Çalışarak, çabalayarak hayatı kazanmalıyız. Bu en güzeli, bunun kıymeti de daha güzel oluyor. Hayatın anlamı ona verilen mücadelede gizli.” dedi.”


Öğrencilerden kendilerine uzun vadeli hedefler belirlemelerini isteyen Rektör, “Sıradan bir yaşantıyı tercih ediyorsanız kendinizi hiç yormayın. Kimse açlıktan ölmüyor. Hedefiniz insanlığa fayda sağlayacak işlerse, çok ama çok çalışmalısınız. Nerede okursanız okuyun, sonrasında ilinize, ilçenize hizmet edin. Öncelikle Bayat, Çorum hatta dünyanın size ihtiyacı var. Hiçbir zaman bir elimyağda bir elim balda olmadı. Kısıtlı imkanlarla Çorum’da eğitime başladım ve şu an 500 bin nüfuslu bir şehre hizmet etmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyorum.” diye konuştu.


Günrümüzde teknolojinin önemine değinen Alkan, “Teknolojinin gelişmesiyle fiziksel sınırların her geçen daha da ortadan kalktığı, sürekli değişim ve gelişimin yaşandığı günümüz dünyasında, bizler de çalışmalarımızı dünya ölçeğinde yapmalıyız. Ar-Ge çalışmalarına önem verin. Sürekli araştırmalar yaparak TÜBİTAK gibi kamu kurum ve kuruluşlarının öğrencilere yönelik destek ve imkanlarını takip edin.” şeklinde konuştu.


Öğrencilerden dünya ölçeğinde büyük düşünmelerini ve üniversite tercihlerinde öğrencilere sunulan  imkanları  göz önünde bulundurmalarını öneren Rektör, “Reel hayattan da uzaklaşmadan, gücünüzün yettiği oranda hedefiniz büyük olsun ve ne olmak istiyorsanız, o mesleğin en iyisi olun, siz mesleğinizde iyi iseniz, ülkemizde çalışacak her alanda iş var, her mesleğe istihdam var. Geleceğin istihdam garantili, gözde mesleklerine yönelin. Hedefiniz ilk önce faydalı insan olmak olsun, sonrası Allah’ın izniyle gelir. Size söylediklerimi bir rektör olarak değil, Çorumlu bir ağabeyiniz olarak algılayın” dedi.


Soru-cevap kısmı ile devam eden program sonrasında Bayat Kaymakamı Hakan Şeker, Bayat Belediye Başkan Vekili İsmail Kurt ve Bayat Anadolu Lisesi Müdürü Tarık Nakcı tarafından Rektör Alkan’a teşekkür plaketi verildi.


Rektör Alkan etkinlik sonrası  Bayat Belediyesi’ni ziyaret etti.


Bayat Belediye Başkan Vekili İsmail Kurt, üniversite ile birlikte ortak projeler yapmak istediklerini ifade ederek kurumlar arasındaki işbirliğinin artarak devam edeceğine inandıklarını kaydetti. Kurt, üniversitede yapılan başarılı çalışmalardan bahsederek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


Rektör Alkan ise, üniversitenin tüm kurumlarla yakın bir diyalog halinde hareket ettiğini belirterek, Hitit Üniversitesi’nin sadece Çorum merkezde değil, tüm ilçelerle yakın bir diyalog halinde olmasından büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti.


Yakın iş birliği sonucu artık üniversitenin önemli çalışma ve başarılara imza attığını belirten Rektör Alkan,  her zaman ve her türlü iş birliğine hazır oldukları mesajını verdi. Alkan, kurumların birlikte yapacakları çalışmalarla daha güçlenerek bulunduğu coğrafyaya daha fazla katma değer sağlayacağını kaydetti.




Son Güncelleme: 16.09.2014 12:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165