Yaz Kur’an Kursu’ndan imamlığa…

Küçük yaşta yaz kuran kursuna giden öğrenciler, 2 aylık eğitimin ardından cemaate namaz kıldırabilecek niteliğe sahip...

21 Ağustos 2014 Perşembe 16:57
 Yaz Kur’an Kursu’ndan imamlığa…


Küçük yaşta yaz kuran kursuna giden öğrenciler, 2 aylık eğitimin ardından cemaate namaz kıldırabilecek niteliğe sahip olarak büyük bir başarıya imza attılar. Onların bu başarısını gören cemaat ise, öğrencilerin çabalarını takdirle karşılıyor.


Alaca’da Yaz Kuran Kursları çerçevesinde Yunus Emre Camii’ne giden öğrenciler, 2 ayda aldıkları eğitimin ardından namaz kıldırabilir seviyeye geldiler. Çocukların bu başarısında Yunus Emre Camii İmam Hatibi Sami Arslan’ın payı büyük. İlk olarak gençleri yaz döneminde camiye teşvik edebilmek adına ucunda ödül olan çeşitli faaliyetler düzenledi. Kur’an Kerim’i öğretmenin yanında dinimizin en önemli emirlerinden olan namazın nasıl kılınacağını ve kıldırılacağını da uygulamalı olarak öğretti. Bu aşamada çocuklara camide 200 vakit namaz kılmaları durumunda çeşitli ödüller verileceğini vaad ederek çocukların camiye gelmelerini sağladı. 200 vakit namaz kılmayla başlayan bu eğitim 2 ay sonunda öğrencilerin cemaate namaz kıldırabilecek seviyeye gelmesiyle ayrı bir değer kazandı.


Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Cami İmam Hatibi Sami Arslan, “İslam’ın 5 esasından biri olan namazı Allah (c.c) ayeti kerimesinde ‘namaz insanları her türlü hayasızlıktan ve kötü davranışlardan alıkoyar’ buyurmakta ve Peygamberimiz (s.a.v) ‘namaz dinin direğidir’ buyurmaktadır.  Bu ve benzeri ayet ve hadislere hizmet etmek adına neslimizin namazla bütünleşerek kötülüklerden uzaklaşması adına neler yapabiliriz için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz” dedi.


Çocukları namaza alıştırma programı içerisinde 200 vakit camiye gelenlere ödüller verilmek suretiyle çocuklara motivasyon vermeyi amaçladıklarını aktaran Arslan, “İlk etapta 200 vakit camiye gelecek olan çocuklarımıza hediyeler takdim edeceğimizi belirttik ve 200 vakti tamamlayanlara ödüllerini verdik. Bunun haricinde 200 vakidin üzerine çıkarak 300’e tamamlayan öğrencilerimiz için yine çeşitli hediyeler vererek motivasyonlarını arttırdık. 200 vakit namaz için camiye gelen öğrencilerimiz yanında arkadaşını veya akrabasını getirdiğinde onun hanesine bir artı fazladan ekledik. Burada verilen ödüller amaç değil, araç olarak kullanıyoruz ki çocuklarımızı cami ve cemaatle bütünleştirelim” diye konuştu.


Namazın nasıl kılınacağını öğretmenin yanında, namazın nasıl kıldırılacağını da uygulamalı olarak öğrettiklerini kaydeden Arslan, şöyle devam etti: “Bu doğrultuda şuan itibariyle 3 öğrencimiz cemaate namaz kıldırabilmektedir. 30’a yakın kız ve erkek öğrencimiz de rutin olarak öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazlarına katılmaktadır. Bu programlarımız okulların açılmasıyla birlikte Cuma-Cumartesi ve Pazar günleri yatsı namazına müteakip Kur’an ve ilmihal bilgileri eğitimi olarak devam edecek. Yarıyıl tatiline kadar 250 vakit daha namaza devam eden öğrencilere yine farklı ödüllerimiz olacak. Tüm öğrencilerimizi bekliyoruz. Bu kapsamda çocuklarını camiye gönderen anne ve babalara teşekkür ediyoruz.”




 

 

Son Güncelleme: 21.08.2014 17:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165