Yeni okul açtılar, 2'nci OSB’yi incelediler

Anadolu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Okulu açıldı, Organize Sanayi Bölgesi'nde 4 ve 5. etaplar incelendi.

12 Haziran 2018 Salı 17:11
Yeni okul açtılar, 2'nci OSB’yi incelediler

Yeni okul açtılar, OSB’de etapları incelediler

Özel eğitim öğrencilerinin eğitim-öğretim gördüğü okul hizmete açıldı.

Valilik’ten yapılan açıklamaya göre, Gülabibey Mahallesi’nde yapılan 16 Derslikli Anadolu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Okulu’nun açılışı törenle gerçekleştirildi.

OSB 4 VE 5. ETAP'TA İNCELEME

Öte yandan Vali Necmeddin Kılıç, Organize Sanayi Bölgesi 4. ve 5. etaplarında incelemelerde bulundu. OSB Müdürü Yaşar Şahin’den bu etaplarda yapılacak çalışmalar hakkında bilgi alındı.

Anadolu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Okulu’nun açılışı ve Organize Sanayi Bölgesi’nde düzenlenen programlara AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkanı Zeki Gül ve bazı daire müdürleri katıldı.

ÇORUM'A BAKSINLAR

AK Parti Çorum Milletvekili, yeni dönem Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, yeni kurulacak olan ek Organize Sanayi Bölgesi’nin, Çorum’u diğer illerden daha da ileriye taşıyacağını, Türkiye’nin ekonomisi ile istihdamına da büyük bir katkı sağlayacağını söyledi.

Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkanı Zeki Gül ve daire müdürleri Çorum Organize Sanayi Bölgesi 4. ve 5. Etap arazide incelemelerde bulundu.

Yeni kurulacak olan yeni OSB hakkında bilgi veren Organize Sanayi Müdürü Yaşar Şahin, proje kapsamında 400 hektarlık alana yeni bir Organize Sanayi bölgesi kurulacağını kaydederek, OSB’de atıl durumda bulunan Polis Okulu’nun yerine ise Meslek Yüksek Okulu inşa edileceğini belirtti.

İncelemeler esnasında OSB ile ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili Ceylan ise, yeni kurulacak olan yeni Organize Sanayi Bölgesi’nin, Çorum’u diğer illerden daha da ileriye taşıyacağını söyledi.

Türkiye’nin dışarıya bağlı bir ülke olmaktan kurtulmasının yolunun sanayinin gelişmesinden geçtiğini kaydeden Ceylan, “Bu yatırımla, Çorum’umuz, ülkemizin dışa bağımlığını yok etme noktasında gereken desteği vermiştir” dedi.

Çorum’da meslek liselerinde okuyan öğrencilerin artık iş sorunun da ortadan kalkacağını kaydeden Ceylan, “Bu benim hep hayalimdi. Çocuklarımızın doğdu yerde eğitimini tamamlaması ve doğdu şehirde ülkesi için çalışması. Bu saye de kalifiye eleman sıkıntısı çeken sanayi bölgemizin de sorunu ortadan kalmış olacağız” diye konuşutu.

Çorum’da ortak çalışmalar ile güzel projelere imza atıldığını kaydeden Ceylan, “Yerel yönetimler ve siyaset bir arada çalışmalar yaptığında, ortaya güzel işler çıkıyor. Bunun en güzel örneğini görmek isteyenler Çorum’a bakabilir” şeklinde konuştu.

“Birileri, ülkemizin kalkınması için yaptığımız yatırımları gördükçe bizleri engellemeye çalışıyorlar” diyen Ceylan, şöyle devam etti; “Bizleri durdurmaya çalışan ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı yok etmek isteyenlere en güzel cevap 24 Haziran olacaktır. Yıllarca Türkiye terör sorunu yaşadı.

Bizler artık analar ağlamasın, yavrularımız şehit olmasın istiyoruz.  Terörü kabuğu olan Kandile girip, Türk bayrağımızı göklerde dalgalandıracağız”

Vali Necmeddin Kılıç ise,  OSB’ye kurulacak olan Meslek Yüksek Okulu’nun istihdama katkı sağlayacağını ifade ederek, bu projenin Türkiye’de ilk model olarak hayata geçirilen bir proje olduğunu söyledi. Vali Kılıç son olarak, Çorum’a yapılan yatırımlar ile yakından ilgilenmesinden dolayı Milletvekili Ceylan’a teşekkür etti.

Son Güncelleme: 13.06.2018 10:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165