Yeni sınav sisteminin eksiklerini sıraladı

Yeni sınav sistemi tartışılıyor

13 Ekim 2017 Cuma 15:49
Yeni sınav sisteminin eksiklerini sıraladı

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Tahir Eşkil, üniversiteye giriş sınav sisteminin değiştirilmesinin olumlu ve olumsuz taraflarını aktardı.

Eşkil açıklamasında, milyonlarca genç ve ailesini ilgilendiren sistem değişikliğinin tartışılmadan alınmasının eksiklik olduğunu, sınavın tek aşamaya indirilerek toplam soru sayısının azaltılmasının sınavın geçerliliğini azalttığını, sınav kapsamının daraltılmasının orta öğretimi olumsuz etkileyeceğini, ilk sınavın sonucunun belli olmadan ikinci sınava girilmesinin aşamalı sınav mantığına aykırı olduğunu, ilk aşamadan 200 ve üzeri puan alanların iki yıl bu hakkı kullanması önemli bir gelişme olmakla beraber ilk aşama testlerinde soruların yeterlilik düzeyine göre hazırlanması gerektiğini kaydetti.















 

Son Güncelleme: 13.10.2017 15:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165