Yeni stadın inşaatı başladı

Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüsü'nde bin 500 kişi kapasiteli stadyum inşaatı başladı

12 Kasım 2017 Pazar 18:05
Yeni stadın inşaatı başladı

Hitit Üniversitesi’nin yaklaşık 2000 dönümlük büyüklüğe sahip Kuzey Kampüsü’nün 1. Etabı kapsamında projelendirilen ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığının destekleriyle gerçekleştirilen stadyum inşaatına başlandı.

Yakın bir zaman öncesinde yer teslimi yapılarak inşaatına başlanan tesisin Haziran 2018’de tamamlanarak teslim edilmesi planlanıyor.

İnşaat sahasında incelemelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Birkaç ay öncesinde hizmete giren Spor Bilimleri Fakültemiz bünyesinde yer alan, ulusal ve uluslararası her türlü kapalı spor müsabakalarının gerçekleştirilebileceği fiziki alt yapıya sahip bir salonu üniversitemize ve İlimize sunmanın mutluluğunu yaşamıştık. Buna ek olarak Spor Toto Teşkilat Başkanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile yaptığımız görüşmeler neticesinde üniversitemize verilen destekle ve Kalkınma Bakanlığı’ndan aldığımız bütçe ile bir stadyumun inşaatına da başladık. Ulusal tüm futbol müsabakalarının yapılabileceği büyüklükte futbol sahasına ve yaklaşık 1500 kişilik tribün kapasitesine sahip olacak tesiste kısa, orta ve uzun mesafeli 4 adet 100 metrelik atletizm pisti de yer alacak.” dedi.

Bunlara ek olarak tesiste bulunan kum havuzunun uzun atlama ve 3 adım atlama gibi müsabakalarda kullanılabileceğinin altını çizen Alkan, “Stadın hizmete girmesiyle birlikte Üniversitemizin 20.000’e yakın akademik ve idari personeli ile öğrencilerimizin tümünün istifade edebileceği ve ilimizde pek çok müsabakaya ev sahipliği yapabilecek güzel bir tesise daha kavuşmuş olacağız. Günümüzde hemen herkesi yakından ilgilendiren gerek sosyolojik gerekse de sağlık açısından büyük önem sahip spor alanında önemli bir işleve sahip olacağını düşündüğümüz stadyumun yapımında emeği geçen Kalkınma Bakanlığımıza ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığımıza üniversitemiz ve İlimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 12.11.2017 18:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Remzi 2017-11-13 02:50:15

Sn.rektör bırakın stadı siz gecikmiş üniversite ile ilgilenin yüklenici firma niye bitirmiyor inşaatı ayrıca geçmişte hazır 100 dönüm arazisinin üstündeki binayi kaptirdiniz

Avatar
ADEM 2017-11-13 08:45:13

Güney kampüsten hiç ses seda yok...