Yunus Emre Camii’nde akşam kurslarına ilgi

Camiler Yaz Kur’an Kursu’ndan sonra akşamları da canlanıyor.

24 Ekim 2014 Cuma 15:20
 Yunus Emre Camii’nde akşam kurslarına ilgi


Camiler Yaz Kur’an Kursu’ndan sonra akşamları da canlanıyor.


Öğrenciler Yunus Emre Camii’nde akşam Kur’an kurslarına katılarak, müezzinlik ediyor, cemaatle birlikte namaz kılıyor ve kıldırıyor.


Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Yunus Emre Camii İmam Hatibi Sami Arslan, Yaz Kur’an kursuna katılan öğrencilerin hafta sonları akşamları kursa katıldıklarını belirtti.


Kursları verirken çocukların okul eğitimlerine zarar vermediklerine dikkat çeken Arslan, “Okula giden çocuklarımızdan biz şunu istiyoruz. Çocuk her zaman camiye gelemeyebilir. Yaz kuran kurslarına katılan çocuklarımız, bilgilerini koruyabilmesi adına akşam düzenlenen kurslarımıza da Cuma-Cumartesi ve Pazar günleri yatsı namazına müteakiben düzenlenen kurs eğitimlerine katılmasını önemsiyoruz. Kurslarımızı hafta sonuna denk getiriyoruz, çünkü öğrencilerimizin okul eğitimlerine zarar vermemeye önem gösteriyoruz. Onları üzmeden ve sıkmadan onore edecek türde ödüllerle kendilerini de ifade edebilmeleri için imamlık, müezzinlik ve ilahi çalışmalarda yaptırıyoruz” dedi.


Amaçlarının her daim 7’den 70’e cemaati camiye getirerek, birlik ve beraberliğin temelini oluşturan cemaat ruhunu onlara aşılayabilmek olduğunu dile getiren Arslan, şöyle dedi; “Hedefimiz camideki birlikteliğimizin dışa yansımasını sağlayabilmektir. Ülkemizin ve özellikle İslam aleminin gün geçtikçe birlik ve beraberliğe olan ihtiyacı kayda değer bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Camide omuz omuza olan insanların cami dışında da aynı doğrultuda hareket etmeleri gerektiğine inanıyoruz. Camiye gelen öğrencilerimizi alıştırmak adına ödüller veriyoruz. Umarız ki, önce ödüller için camiye gelen çocuklar ileride mutlaka Allah rızası için geleceklerdir. Camide arkadaşlıkların ve dostlukların pekiştiğine de şahit oluyoruz. Mesela bir müezzinlik görevini bütün öğrencilerimiz paylaşmak suretiyle yapmaktadır. Öğrencilerimizi çetele yöntemiyle ödüllendiriyoruz. 100 vakit camimizde namaz kılan öğrencilerimize değişik ödüller veriyoruz. Her bir vakit için çocuklarımız bir puan alırken, beraberinde cemaat getirenler içinde getirdiği cemaat sayısı kadar puan veriyoruz. Sabah namazının hikmetine binaen de iki puan veriyoruz. Camide namaz kılan çocukların bir puan alabilmeleri için cami içerisinde koşmadan, gülmeden, konuşmadan ve cami adabına uygun hareket etmesi gerekir.


Göz nurumuz olan çocuklarımızı cami ve cemaatten uzak etmeyelim. Ebeveynler olarak çocuklarımızın dünyalıklarını düşündüğümüz kadar ahretlerini de düşünmek ümidi ile…”



Son Güncelleme: 24.10.2014 15:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165