Yurt sorununu çözecek adım

Çorum'un yurt sorunu bitecek

30 Temmuz 2017 Pazar 16:44
Yurt sorununu çözecek adım


Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK)Genel Müdür Yardımcısı Hasan Davulcu ziyaret etti.

KYK’nın Çorum’a yaptığı ve yapacağı yatırımlarla, kampüse yapılması planlanan yurt konusunun ele alındığı ziyarette Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan,  hemşehrimiz KYK Genel Müdür Yardımcısı Hasan Davulcu’ya şimdiye kadar vermiş oldukları katkılardan ve sağlamış oldukları desteklerden dolayı teşekkür etti.

Üniversitenin bu yıl eğitim öğretim yılı itibarıyla 20 bine yakın öğrenciye ulaşacağını öngördüklerini ve yüksek doluluk oranına sahip olan nadir üniversitelerden biri olmasının en önemli faktörlerinden birinin de yurt konusunda sıkıntısı olmayan Çorum’un yurtlarının çok önemli bir kapasiteye sahip olmasına bağlayan Rektör Alkan, sadece merkezdeki değil, ilçelerdeki birimlerde de yükseköğretim faaliyetlerine büyük önem verdiklerini ve bu çerçevede ilçelerde yapılan/yapılacak olan yurtların büyük önem arz ettiği vurguladı.


Alkan, Osmancık’ta geçtiğimiz yıl hizmete giren KYK Yurdu’nun ardından Sungurlu KYK Yurdu’nun da gelecek eğitim öğretim yılından itibaren hizmete gireceğini, Alaca KYK Yurdunun ise bu sene ihalesinin yapılacağını ve bunlara ek olarak Çorum Valisi Necmettin Kılıç ile birlikte yapılan çalışmalar neticesinde Üniversite Kampüsüne yapılacak büyük bir yurt ile yaklaşık %70’i Çorum dışından gelen öğrencilerin barınma sorunu olmadan çok konforlu ortamlarda eğitimlerini sürdüreceklerine inandığını sözlerine ekledi.

Rektör Alkan, bu kapsamda yapılan tüm çalışmalarda emek veren başta Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, KYK Genel Müdürü Sinan Aksu ve hemşehrimiz KYK Genel Müdür Yardımcısı Hasan Davulcu’ya teşekkür etti.

Üniversitedeki önemli sayıda öğrenci artışına paralel olarak, KYK tarafından gerçekleştirilen yeni yatırımlar ve alınan tedbirler sayesinde Çorum da yurt problemi yaşanmadığını ifade ederek yapılan yatırımların ve çalışmaların hızla devam edeceğini açıklayan KYK Genel Müdür Yardımcısı Hasan Davulcu ise, RektörProf. Dr. Alkan’a nazik  ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi. 

TÜRKSAT VE ANAYASA MAHKEMESİ ÜYESİNE ZİYARET

Rektör Alkan, ayrıca Türksat A.Ş. Genel Müdürü Cenk Şen ve Anayasa Mahkemesi Üyesi Hasan Tahsin Gökcan’ı ziyaret etti.


 

Son Güncelleme: 30.07.2017 17:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165