2015 bütçesi onaylandı

Belediye meclisi 2015 yılı bütçesini onayladı.

04 Kasım 2014 Salı 12:51
 2015 bütçesi onaylandı


Belediye meclisi 2015 yılı bütçesini onayladı. Kasım ayının ikinci oturumunu gerçekleştiren Belediye Meclisi, 2015 yılı bütçesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu’nun raporunu oyladı. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Sınırlı imkanlarla, bu şehrin sınırsız ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz.” dedi.


CHP Belediye Meclis Üyesi Necdet Biçer, gündeme ilişkin yaptığı konuşmasında, gerekli zaman dilimi olmadığı için bütçeyi inceleyemediklerini belirterek, oylamanın ertelenmesini talep etti. Biçer, ileri sürdüğü mazeret nedeniyle CHP gurubu olarak bütçe oylamasında çekimser oy kullanacaklarını ifade etti.


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, bu tür eleştirilerin ilk kez gelmediğini, ancak çalışma şartları ve usullerin bunu gerektirdiğini bildirdiği açıklamasında, “Tenkit edilecek yönler de, takdir edilecek yönler de olabilir. Elbette ki meclis üyelerimizin tümü hangi takdiri uygun görürse o yönde kanaatini belirtebilir. Ancak günlerce ve saatlerce süren bu çalışmanın, kanun gereği hemen görüşülmesi gerekiyor. Kaynaklarımız da, işlerimiz de belli. Sınırlı kaynaklarla bu şehrin sınırsız ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bundan başka bir yöntem tayin etme şansımız yok. Ertelenmesi yasal olarak mümkün değil.” diye konuştu.


Yapılan görüşmelerin ardından oylamaya geçildi. Oylama sırasında Meclis Başkanvekili Ahmet Özler’in başkanlık ettiği toplantıda, personel giderlerine 27 milyon 314 bin TL, sosyal güvenlik kurumu devlet primine 5 milyon 371 bin TL, mal ve hizmet alımına 120 milyon 130 bin TL, faiz giderlerine 3 milyon TL, cari transferlere 10 milyon 521 bin TL, sermaye giderlerine 101 milyon 880 bin TL ve yedek ödeneklere 20 milyon TL olmak üzere genel toplamı 288 milyon 216 bin TL olan 2015 bütçesi meclis tarafından onaylandı.









Son Güncelleme: 04.11.2014 13:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.