372 işyeri için ihale

Zanaatkarlar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi'nin esnafa yaptıracağı 372 işyeri için ihale yapıldı

04 Aralık 2017 Pazartesi 21:41
372 işyeri için ihale

S.S. Zanaatkarlar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi tarafından Yaydiğin Köyü civarına yapılacak olan yeni sanayi sitesinin ihalesi gerçekleştirildi.

4 firmanın teklif verdiği ihalenin Komisyon Başkanlığını ÇESOB Başkan Vekili Recep Gür yaparken, üyeliklerini ise Necmettin Uzun, Satılmış Önler, Mustafa Fındıkçı ve Halit Bölükbaş yaptı.

Firma yetkilileri ile Kooperatif Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ihale kapalı zarf usulü gerçekleşirken, Komisyon Başkanı Recep Gür, ihalenin Çorumlu esnaf ve sanatkarlara hayırlı uğurlu olmasını temenni ederek, teklifleri Çorum kamuoyu ile paylaştı.

Yaklaşık 219 milyon TL'ye mal olacak olan işyerlerinin ihalesine Vadi Peyzaj 234 milyon TL ile en yüksek teklifi verirken, Sitaş İnşaat 225 milyon TL, Birtam İnşaat 215 milyon 500 bin TL ve Al-Ka İnşaat ise 195 milyon TL teklif verdi.

İhale Komisyonu Başkanı Recep Gür, ihale dosyalarının incelendikten sonra en düşük teklifi veren firmalar arasında yapılacak değerlendirme sonucu ihaleyi alacak firmanın önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacağını kaydetti.

Kooperatif Başkanı Necmettin Uzun da, ihalenin hayırlı olmasını temenni ederken, ihalenin sonuçlanmasıyla birlikte yeni işyerlerinin yapımına biran önce başlayacaklarını dile getirdi. Uzun ayrıca ihaleyi kazanan firmadan kooperatif ortakları için ayrıca bir indirim de talep edeceklerini sözlerine ekledi.

Bilindiği üzere Al-Ka inşaat firması, Küçük Sanayi Sitesi’ne önce 162, daha sonra 448 işyeri yapmıştı. Son ihalede en düşük teklifi veren Al-Ka’nın firmasının işi üstlenmesi halinde 372 işyerini daha bitirmesiyle birlikte esnafa toplam 982 işyeri yapmış olacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.