63 projeye hibe sözleşmesi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğü’ne 11. Başvuru Çağrı...

25 Mart 2014 Salı 17:53
 63 projeye hibe sözleşmesi


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğü’ne 11. Başvuru Çağrı Dönemi kapsamında teslim edilen 63 projenin sahibi ile hibe sözleşmeleri imzalandı.

Sözleşmelerin imzalanması nedeni ile düzenlenen toplantıda proje sahiplerine konu ile ilgili bilgi verildi. Hak ve sorumlulukları anlatılarak soruları cevaplandı.

İl Koordinatörlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıya TKDK İl Koordinatörü İsmail Dağdelen, Proje Başvuru Yönetimi Birim Amiri Ahmet Kuyulu, Ödeme Talep İşleri Birim Amiri Aytekin Deniz, Yerinde Kontrol Birim Amiri Bülent Albayrak, proje sahipleri ile TKDK uzmanları katıldı.

Toplantıda İl Koordinatörü Dağdelen destek verilen yatırım tutarının yaklaşık 7 milyon TL destek miktarının da yaklaşık 3,5 milyon TL olduğunu belirtti. Verilen destekle önemli miktarda AB fonunun şehrimize çekileceğini söyleyen Dağdelen, “Bu gün imzalamış olduğumuz 63 adet projede yatırım yapılacak toplam miktar 6.568.383,11 TL, bu yatırımlara kurumumuz tarafından verilen destek ise 3.284.191,55 TL’dir. AB kaynaklı fonların şehrimize çekilmesi noktasında önemli bir aşamayı daha gerçekleştirmiş bulunmaktayız.” dedi

63 projenin tamamının Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi Tedbiri kapsamında olduğunu söyleyen Dağdelen, “63 projenin tamamı 302-1 kodlu Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi tedbiri kapsamında olup 62 adedi Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Yetiştirilmesi, 1 adedi ise Arıcılık konusundadır. Traktör ve ekipman alımlarının desteklendiği 11. Çağrı kapsamında verilen bu desteklerlerle, tarlalarımıza yeni ve modern ekipmanların çıkacağının da müjdesini vermektedir." dedi.

11. Çağrı kapsamında teslim edilen projelere de değinen Dağdelen, “11. Çağrı dönemi kapsamında İl Koordinatörlüğümüze teslim edilen 317 adet projeden daha önce 66 adet proje ile sözleşme imzalanmış olup proje sahiplerimiz traktör ve diğer alet ekipmanlarını almışlardır. Geri kalan projelerimizin incelenmesi devam etmektedir." diyerek sözlerini tamamladı.





Son Güncelleme: 25.03.2014 17:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.