90'lı yılların Maliye Bakanlarına üzülüyorum

Maliye Bakanı hemşehrimiz Naci Ağbal, Türkiye Finans Forumu’nda önemli açıklamalarda bulundu

06 Aralık 2017 Çarşamba 15:19
90'lı yılların Maliye Bakanlarına üzülüyorum

Maliye Bakanı hemşehrimiz Naci Ağbal, Hürriyet Gazetesi’nin düzenlediği Türkiye Finans Forumu’nda konuştu. Türkiye’nin son 15 yılda olağanüstü büyüme performansı gösterdiğine dikkat çeken Bakan Ağbal, kişi başına düşen milli gelirinde artmasıyla içerde ve dışarda güçlü bir konum yakalandığını ifade etti.

Güçlü büyüme performansının Türkiye’yi AB’ye yaklaştırdığını vurgulayan Ağbal, içerden ve dışardan gelen şoklara rağmen üçüncü çeyrekte ekonominin yüzde 10’un üzerinde büyüme performansı göstereceğini ifade etti.

İnşaat sektörü ile bağlantılı makine-teçhizat yatırımlarına destek verileceğini açıklayan Ağbal, 2016 yılında yaşanan darbe girişimi ve jeopolitik risklere rağmen 2017 yılı göstergelerinin Türkiye ekonomisinin güçlü bir yapıya sahip olduğunu gösterdiğini vurguladı.

İşletmelerin yatırımcı gücünün önemine işaret eden Ağbal, güçlü hükümetlerle oluşan siyasi istikrarın şoklara karşı ekonomide hızlı tedbir alınmasını sağladığını dile getirdi.

90’lı yıllardaki maliye bakanlarına üzüldüğünü aktaran Ağbal, “Bütçe açıkları almış gitmiş, enflasyon yüksek böyle dönemde maliye bakanı olmak gerçekten zor. Ekonomiyi canlandırmak için oturduk var mı maliye politikasının alanı evet var ama boşa harcamayacağız ihtiyatlı davranıp ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız. Maliye politikası alanında millet olarak sağladığımız başarılar bizi içeride dışarıda güçlü kılıyor."diye konuştu.

Son Güncelleme: 06.12.2017 18:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165