Ahi Evran’da tören

Ahi Evran Sanayi Şehri Projesi için ilk tören bugün cuma namazı sonrasında protokol ve esnaf temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi

13 Nisan 2018 Cuma 15:13
Ahi Evran’da tören

Çorum’un son 7 yıldır gündeminde bulunan Ahi Evran Sanayi Şehri Projesi hayata geçiriliyor.

Ankara Yolu üzerinde bugün Cuma namazı sonrasında bir tören düzenlendi.

ÇESOB tarafından organize edilen etkinlikte ‘Bayrak Töreni’ düzenlendi, kurban kesilerek dualarla projenin başlatıldığı ilan edildi

Programa Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkanı Zeki Gül, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya ve esnaf temsilcileri katıldı.

Ahi Evran Sanayi Şehri, Ankara Yolu üzerinde bulunan araziye yapılacak.

13 meslek gurubunun bu bölgede gerçekleştirilecek proje dâhilinde Ahi Evran'a taşınması planlanıyor.

Yaklaşık bin dönümlük bir alanın bu proje kapsamında değerlendirileceği Ahi Evran bölgesine, keresteci, hurdacı, mermerci, kömürcü, inşaat malzemecisi, karoserci, kargo firmaları, demir doğramacılar gibi meslek guruplarından oluşan toplam 13 meslek grubunun taşınması öngörülüyor.

Ayrıca 1000 işyeri yapılacak site içerisinde cami, banka, eğitim alanı, sağlık ocağı, itfaiye gibi sosyal donatılarda yer alacak.

Küçük Sanayi Sitesi'nde işini büyüten ancak Organize Sanayi Bölgesi ölçeğine ulaşmayan işletmeler de Ahi Evran'a taşınabilecek.

Son Güncelleme: 14.04.2018 18:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kağan 2018-04-14 12:36:45

benim anlamadığım bir şey var. bu program aynı emeklilerin programa benziyor. Temel atma diyorlar, bir tane bile kazma vurmuyorlar. mayısta seçim olduğundan dolayı sırf yalçın kılıç için hazırlanmış bir programa benziyor "bayrak dikme töreni". Sizce de bu işte bir çapanoğlu yok mu sayın Demirer?

banner165