Ahlatcı Milli Piyango’ya talip oldu

İşadamı Ahmet Ahlatcı, Milli Piyango İdaresi’nin özelleştirme ihalesine ERG-Ahlatcı Ortak Girişim Grubu olarak teklif verdi.

28 Haziran 2014 Cumartesi 13:09
 Ahlatcı Milli Piyango’ya talip oldu


İşadamı Ahmet Ahlatcı, Milli Piyango İdaresi’nin özelleştirme ihalesine ERG-Ahlatcı Ortak Girişim Grubu olarak teklif verdi.


Milli Piyango İdaresi bünyesindeki şans oyunlarının lisans verilmesi suretiyle özelleştirilmesi ihalesi için son teklif süresi geçtiğimiz cuma günü sona erdi.


Şans oyunlarını planlama, tertip etme ve çekiliş düzenleme hakkı Milli Piyango İdaresine ait olan Piyango, Hemen Kazan, On Numara, Şans Topu, Sayısal Loto ve Süper Loto ile ilgili mevzuat çerçevesinde izin verilebilecek olan benzer şans oyunları lisansının topluca verilmek suretiyle özelleştirilmesine ilişkin süreç başladı.


Konuya ilişkin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada; "Karşılığı nakit olmak üzere planlama, tertip etme ve çekiliş düzenleme hakkı Milli Piyango İdaresi’ne ait olan Şans Oyunları Lisansının 10 (on) yıl süre ile topluca verilmesi suretiyle özelleştirilmesi ihalesine katılmak üzere 27.06.2014 cuma günü saat 16:00’ya kadar İdaremize,


1) Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu

2) ERG-Ahlatcı Ortak Girişim Grubu

3) Turkish Lottery Holding B.V. teklif vermiştir" ifadeleri yer aldı.

10 yıl olan lisans süresince lisans sahibi her takvim yılı için elde ettiği hasılattan yüzde 25, diğer gelirlerin brüt tutarı üzerinden de yüzde 28 pay alacak. Lisans sahibinin, lisansa konu faaliyetleri gerçekleştirmek için yapacağı her türlü işletme, yatırım ve finansman giderleri ile dağıtım kanallarına ödeyeceği satış komisyonu, ikramiye ödeme primleri ve benzerleri bu orana dahil olacak. Millli Piyango İdaresinin sahip olduğu yazılım, donanım ve oyun terminalleri gibi hiçbir varlık, lisansın ve özelleştirmenin konusu olmayacak. Milli Piyango İdaresi, özelleştirme sonrası, lisansa konu olan şans oyunları faaliyetlerini denetleme görevini üstlenecek. Lisans sahibi, pazara yeni oyunlar da sunabilecek.




Son Güncelleme: 28.06.2014 13:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.