Ahlatçı’dan Çorum’a AVM yatırımı

İşadamı Ahmet Ahlatçı, eski buğday pazarının bulunduğu arsayı satın alarak, Çorum’a 71...

14 Mayıs 2015 Perşembe 12:14
 Ahlatçı’dan Çorum’a AVM yatırımı


İşadamı Ahmet Ahlatçı, eski buğday pazarının bulunduğu arsayı satın alarak, Çorum’a 71 milyon Avroluk AVM yatırımı yapacak. Düzenlediği basın toplantısı ile AVM yatırımı hakkında bilgi veren Ahmet Ahlatçı, pazartesi günü inşaat çalışmalarının başlayacağını duyurduğu AVM’nin 12-14 ay içerisinde tamamlanarak, Çorumlular’ın hizmetinde olacağını açıkladı.


ARSA 15 MİLYON AVRO


AVM arsasını 15 milyon Avro’ya satın aldıklarını bildiren Ahmet Ahlatçı, 37 bin metrekarelik arsa üzerine inşa edilecek AVM 183 işyeri bulunacağını, bunlardan %15-20’sinin Çorumlu esnafa tahsis edileceğini, % 4’ünün unutulmaya yüz tutmuş sanat sahiplerine ayrılacağını ifade ederek, “Cadde üzerinde yer alan 100 metrekarelik dükkanların kiralarının 20-30 bin TL’ye ulaştığı Çorum’da bizim fiyatlarımız 100 metrekarelik dükkanlar için 6 bin TL olacak.” dedi.


1400 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK


Şu an için ismi FORUM ÇORUM olarak ifade edilen AVM’de 1200-1400 arasında personel istihdam edileceğine vurgu yapan Ahlatçı, Çorum’da istihdama katkıda bulunmaktan dolayı büyük bir mutluluk yaşadıklarını da sözlerine ekledi.


ÇORUMLU’NUN BULUŞMA NOKTASI OLACAK


Ahmet Ahlatçı, 37 bin metrekarelik arsa üzerine inşa edilecek AVM’nin 50 bin metrekarelik kiralık alana sahip olacağını, 99 bin metrekarelik inşaat alanı bulunduğunu açıklayarak, “Merkeze 800 metre uzaklıkta olan AVM’miz, Çorumlular’ın buluşma noktası haline gelecek. Bünyesinde işyerleri, mağazalar, restoranlar, sinemalar ve toplantı salonlarının yer aldığı AVM’miz, Çorumlular’ın rahatça ulaşıp hem alışverişlerini yapabileceği, hem de sosyal yönden yararlanabilecekleri bir mekan haline gelecek.” diye konuştu.


AHLATÇI GURUP’TA 1700 KİŞİ ÇALIŞIYOR


Ahlatçı Gurup’a bağla şirketlerde hali hazırda 1610 kişinin istihdam edildiğini hatırlatan Ahmet Ahlatçı, yatırımı devam eden altın rafinerisinde de 500 kişinin istihdam edileceğini ve böylece toplamda istihdam sayısının 1700’e çıkacağını kaydetti.


MİLLİ PİYANGO YOLDA


Milli Piyango ile ilgili de bilgi veren İşadamı Ahmet Ahlatçı, birinci teklif sahibinin vazgeçmesi üzerine ikinci teklif sahibi olanak kendilerine 22 Nisan’da tebliğ yapıldığını ve görüşmelerin sürdüğünü belirterek, hazırlıkların devam ettiğini, Milli Piyango ile ilgili istek ve tekliflerinin geçerli olduğunu söyledi.


2015’TE 5 AYRI PROJEYE 95 MİLYON AVROLUK DEV YATIRIM


Ahmet Ahlatçı, AVM yatırımıyla birlikte 2015 yılında 5 yatırım planladıklarını, bunlardan bir tanesinin Türkiye’nin 3’üncü altın rafinerisini Çorum’a kazandıracaklarını, 12 milyon Avroluk yatırımın yanı sıra, bahçesine 4 megawatlık güneş enerji sistemi kuracaklarını söyledi. Bu yatırımın yanı sıra Skoda ve Seat bayiliği, ayrıca eski SGK  binasının bulunduğu alana inşa edilecek binaya gaz dağıtımı yapan tüm şirketlerinin merkezini taşıyacaklarını söyleyen Ahlatçı, “Biz Çorum’u çok seviyoruz ve Çorum’a yatırım yaparak, hemşehrilerimizle birlikte çalışmaktan onur duyuyoruz. 2015’te tamamlamayı hedeflediğimiz yatırımlarımızın toplam maliyeti 95 milyon Avrodur. Bize çok sayıda dostumuz yatırımlarımızı İstanbul’a taşımamızın ve merkezimizin İstanbul’da olmasının çok daha büyük avantajlar sağlayacağını söylese de, bizim için Çorum’da olmak farklı bir mutluluk kaynağıdır.” dedi.



Son Güncelleme: 14.05.2015 14:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
s.halit üner. 2015-05-15 20:20:18

Helal olsun ne denirki başka ALLAH yolunu ve kazancını açık etsin sn.AHLATÇI.

Avatar
Serkan oymez 2017-02-24 15:12:29

Sayın ahlatcı sızınle cok onemli bir konu hakkında goruse bilşrmşyım