Altın 7 haftanın dibinde

Fed Başkanı Yellen'ın, bankanın ABD ekonomisine destek vermeyi sürdüreceğini açıklamasının...

01 Nisan 2014 Salı 11:16
Altın 7 haftanın dibinde


Fed Başkanı Yellen'ın, bankanın ABD ekonomisine destek vermeyi sürdüreceğini açıklamasının ardından altın yedi haftanın düşüğüne geriledi.

Ülke Haber’de yer alan habere göre, spot altın fiyatları ABD Merkez Bankası Fed'in Başkanı Janet Yellen'ın açıklamaları sonrası düştü.

Fed Başkanı ABD ekonomisinin merkez bankasınca koyulan hedeflere ulaşmasının zaman alacağını, bu yüzden de uzunca bir süre daha Fed’in canlandırıcı tedbirlerine ihtiyaç duyacağını söyledi.

Yellen'ın açıklamaları sonrası yatırımcıların altından çıkarak daha riskli araçlara yönelmesi kıymetli altını zayıflattı. 1278 dolarla son yedi haftanın en düşük seviyesini gören altın, daha sonra hafif yükselerek 1284 dolardan işlem görmeye başladı.

Sidney merkezli bir altın yatırımcısı "Bu seviyede fiziksel talep az. Ancak satış biraz aşırıya kaçmış olabilir çünkü Ukrayna'daki jeopolitik gerilim halen çözülmedi. Yeniden 1300 dolara tırmanabiliriz" şeklinde konuştu.


GÜNCEL ALTIN FİYATLARI


Son Güncelleme: 01.04.2014 11:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.