Altını olanlar, bu tarihlere dikkat!

Ziraat Bankası yöneticileri TSO'yu ziyaret etti

19 Ekim 2017 Perşembe 16:06
Altını olanlar, bu tarihlere dikkat!

Ziraat Bankası Çorum Bölge Yöneticisi Halil Yüksel ile Ziraat Bankası Çorum Merkez Şube Müdürü Abdullah Çandır, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.


Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ile yapılan görüşmede, Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı tarafından ülkemizdeki yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması amacıyla ilk defa Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası adı altında çıkarılan iki yeni ürün hakkında bilgiler verdiler. Ziraat Bankası yöneticilerinin verdiği bilgiye göre, geleneksel yatırımcılar getirecekleri hurda altın karşılığı çıkarılacak ve yatırımcısına 6 ayda bir kupon faizi getirecek Altın Tahvilini, faize duyarlı yatırımcılar getirecekleri  hurda altın karşılığı çıkartılacak ve yatırımcısına 6 ayda bir kira getirisi kazandıracak faizsiz Altına dayalı Kira Sertifikalarını alacaklar. Bu ürünlerin talep toplama ve ihracı işlemleri, 02-27 Ekim 2017 tarihleri arasında Türkiye genelinde belirlenen Ziraat Bankası Şubelerinde haftalık etaplar halinde olacak.  Çorum ve ilçeleri için 23-27 Ekim 2017  tarihleri arasında, fiziki altın kabulü ve ihraç işlemleri Ziraat Bankası Çorum  Merkez Şubesi aracılığıyla gerçekleştirilecek.


Çorum TSO Yönetim Kurulu Başkanımız Çetin Başaranhıncal da, yastık altında tutulan altının ekonomiye hiçbir katkısı olmadığını vurgulayarak, bu ihraç ile ülke altın rezervlerinin güçleneceğini ve  finansal sistemin derinlik kazanmasını sağlayacağını kaydetti. Başaranhıncal, sanayicinin, yatırımcının atıl durumdaki altınlarının değeri üzerinden  ek getiri elde etme imkanına sahip olacağını vurgulayarak, “Dış borçlanma yerine kendi kaynaklarımızı kullanmak çok önemli” diye konuştu.




 

Son Güncelleme: 19.10.2017 16:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165