Amerika'ya ihracata başladılar

Mecitözülü kadınlar ekonomiye katkı sağlıyor

08 Eylül 2017 Cuma 11:06
Amerika'ya ihracata başladılar


S.S. Mecitözü Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyesi kadınların taş işleme atölyesinde işledikleri ürünleri Amerika’ya ihraç etmeye başladıkları bildirildi.

PROTOKOL İMZALANMIŞTI

Konuya ilişkin açıklama yapan AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Slice-Gem firması ile imzalanan protokol doğrultusunda yöre kadınlarının ürettikleri ürünlerin Amerika pazarında yerini aldığını,  ilk etapta 500 kg işlenmiş taşın paketlenerek gönderildiğini bildirdi.


İSTİHDAM VE EĞİTİM MERKEZİ


Kooperatif üyesi 20 bayanın ürettikleri ürünlerle hem aile ekonomisine  hem de ülke ekonomisine katkı sağladığını belirten Kurt, “Mecitözü Kaymakamlığı tarafından kurulan ve S.S. Mecitözü Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyesi kadınlar tarafından işletilen, yarı değerli doğal  taş işleme atölyesi ile bayanlara  istihdam alanı oluşturma ve ülke ekonomisine  katkı sağlamayı hedefledik.


Çorum’da bu tür kadın kooperatifleri ile istihdam ve eğitim merkezi oluşturmayı düşünüyoruz. İş ve iş bulma olanağı zor olan bölgemizdeki vatandaşlarımıza bu alanda yeni bilgi ve beceriler kazandırılarak bu alanda iş eğitimlerinin verilmesi ve böylelikle bulundukları bölgeye ve topluma sosyal ve ekonomik katkıda bulunarak sürdürülebilirliği olan bir eğitim ve istihdam merkezi oluşturulması düşünülmektedir” diye konuştu.

İNTERNET ÜZERİNDEN SATIŞ

Mecitözü ilçesinde bulunan değerli süs taşları hakkında bilgi veren Kurt, “Bölgemizde bolca var olan yarı değerli süs taşlarından; Akik, Jasper, Kuvars, Kalsedon taşının ülkemizde ve dünyada en kaliteli olduğu yerlerden biri de  Mecitözü ilçesidir. Rezerv ve çeşitlilik açısından zengin olan ve İlçemizin çoğu yerinden çıkan bu taşlar bayanlar tarafından  işlenerek çeşitli takı ve süs eşyalarına dönüşmektedir. Doğal taşlarımızın alternatif tıpta kullanılan özelliklere sahip olması, stresi azaltması ve vücuttaki negatif enerjiyi alması gibi etkilerinden dolayı takı ve dekoratif amaçlı da ilgi görmektedir.

Mecitözülü kadınlar tarafından işlenen taşlardan yapılan çeşitli süs eşyaları, takılar ve mücevherat, tespih gibi ürünler (www.mecitstone.com) adresinden internet aracılığıyla satışa sunuluyor.








Son Güncelleme: 08.09.2017 12:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.