Asansör kazasına 128 bin lira tazminat

Çorum'da Kadın Hastalıkları ve Doğumevi Hastanesi'nde çalışan 42 yaşındaki Aynur Koçak...

09 Ekim 2014 Perşembe 11:32
 Asansör kazasına 128 bin lira tazminat


Çorum'da Kadın Hastalıkları ve Doğumevi Hastanesi'nde çalışan 42 yaşındaki Aynur Koçak, hastanedeki asansörün düşmesi sonucu sakat kaldı. Sağlık Bakanlığı hakkında maddi ve manevi tazminat davası açan Koçak'ın 8 yıllık hukuk mücadelesi sonucunda mahkeme 128 bin 528 TL tazminat ödenmesine karar verdi.


Çorum Kadın Hastalıkları ve Doğumevi Hastanesi'nde çalışan Aynur Koçak, 2005 yılında hastanede bindiği asansörün düşmesi sonucu sakat kaldı. Koçak hakkında yüzde 79 oranında sakat raporu verildi. Yürüme güçlüğü yaşayan Koçak, avukatı Mehmet Solmaz aracılığıyla Sağlık Bakanlığı hakkında Çorum 1. İş Mahkemesi'ne, Sağlık Bakanlığı ve asansör firmalarının aleyhine maddi ve manevi tazminat davası açtı. 8 yıl süren hukuk mücadelesinin ardından Çorum 1'nci İş mahkemesi 88 bin 528 TL maddi, 40 bin lira ise manevi tazminat ödenmesini hükmetti. Sağlık Bakanlığı ve kazada kusurlu bulunan 2 ayrı asansör firmasının tazminat ödemesine hükmedilen bu karar ise Yargıtay tarafından onandı. Çorum Barosu avukatlarından Mehmet Solmaz, tazminatın Ayynur Koçak'a ödendiğini söyledi.





Son Güncelleme: 09.10.2014 11:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165