Asker de değiliz, Belediye çalışanı da...

Belediye Başkanı Külcü ile ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç arasındaki AHİ Evran Sanayi Projesi tartışmasında son açıklama Kılıç'tan geldi

08 Ocak 2018 Pazartesi 17:00
Asker de değiliz, Belediye çalışanı da...

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün önceki gün katıldığı televizyon programında ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç’la görüşme davetine cevap geldi.

Bazı basın yayın organlarında Külcü’nün davetine gitmediği şeklinde yorumlara maruz kalan Kılıç, Külcü’nün basın aracılığıyla yaptığı görüşme davetine neden katılmadığına açıklık getirdi.

Külcü’ye açık mektup şeklindeki açıklama şöyle:

“Saygıdeğer başkanım bir televizyon programında yapmış olduğu çağrı için çok teşekkür ediyorum.

Lakin kamuoyunun da yakından takip ettiği gibi Ocak ayının ilk gününden itibaren Esnaf Odaları seçimlerimiz başlamış olup, sayın başkanın işaret ettiği saatte de Kalaycılar ve Bakırcılar Odamı'zın seçimlerini ÇESOB’ta'ta gerçekleştirmek için toplanmış bulunmaktaydık.

Başkanımızın çağrısı uzlaşma adına bizleri hem sevindirmiş, lakin biçim itibariyle derinden yaralamıştır!

Şöyle ki;

Değerli başkanım bize özel kalem aracılığıyla böyle bir daveti gerçekleştirseydi, bizde uygun olduğumuz gün ve saati söyler, böylelikle oluşabilecek yanlış anlamaların önüne geçer, "Kılıç gitmedi, Kılıç fırsatı kaçırdı gibi" ithamlara maruz kalmazdık!

Kaldı ki biz 50 bin esnafın başında yer alan bir başkan olarak yerimizde telefonumuz da bellidir!

Neden böyle bir çağrı biçimi kullanıldı anlamak mümkün de değildir.

Olsa olsa dil sürçmesidir diye düşünüyorum!

Çünkü biz askerde de değiliz, belediyemizde de çalışmamaktayız.

Değerli başkanım;

Daha öncede zikrettiğim gibi söylediğimiz rakamlar piyasa koşullarıyla  uyum içerisindedir!

Aldığımız teklifleri firmaların gizliliği açısından saklı tuttuk.

Sizinle görüşmeden önce basında ya da sosyal medyada paylaşmayı da uygun görmedik!

Ama şimdi devletimizin resmi makamlarınca yanı sayın Cumhurbaşkanımızın, (Allah onun gibi dünya lideri olan büyüklerimizi başımızdan eksik etmesin) sayın Başbakanımızın ve bakanlar Kurulu'muzun imzalarıyla hayata geçen ve Resmi Gazete'de yayımlanan 2017 bayındırlık fiyatlarına göre (2018 henüz belli değil!) C grubu (Sanayi inşaatı) inşaatların metrekaresi 502 liradır. Bu fiyatlara müteahhit kârı da dahildir! Aşağıda vereceğim link devletin resmi internet adresidir.

Bundan da büyük bir belge olmaz düşüncesindeyim.

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2017/05/20170504-5.htm

Değerli başkanım,

Sayın Cumhurbaşkanımızın STK'lara ve onlara ait projelere ne kadar önem verdiği bilinen bir gerçektir!

Kendisinin davet ettiği her toplantıda bizlere esnaf ve sanatkarı rahatlatacak projeler üretmemizi, bu projelerin hayata geçirilmesinde de her zaman ön ayak olacağını dile getirmektedir!

AHİ EVRAN Çorum esnaf ve sanatkârını rahatlatacak, her esnafın rüyası olan iş yeri sahibi olma rüyasını gerçekleştirmesine vesile olacak altın bir fırsattır!

Yer bedeli yok denecek bir fiyata devletimiz tarafından tahsis edilmişken bunu elimizin tersiyle itmek Çorum Sanayisi adına kara bir leke olarak hafızalarda kalacaktır.

Siz yeter ki bizim yanımızda olun; biz esnaf ve sanatkarlar olarak kendi içerimizde bu işin üstesinden gelmeye hazırız!

Sayın başkanım uzlaşılan bir program dahilinde çağrınıza derhal, mimar ve mühendislerimizle katılacağımızı, aldığımız teklifleri de size sunacağımızı bilmenizi isterim.

Yüreğinizi hoş tutacağınıza inanıyor, alacağınız kararlarında adil olacağını umuyor, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum!"

Son Güncelleme: 09.01.2018 00:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İskilip 2018-01-08 17:17:44

Bir olalım birlik olalım Türkiye Çorum ve ilçelerimiz için çalışalım keskin sirke küpüne zarar iki tarafta sukunetli olmalı, gerginliğe gerek yok.

Avatar
Hüseyin demir 2018-01-08 20:39:14

Birbirinizi ne çok seviyor muşsunuz. Gerçekten ikisi de çok kibar. İkisi de İstanbul beyefendisi derler ya aynı öyle. İkisi de can siperhane esnaf için mücadele veriyorlar. ikisi de alanında uzman. Tebrik ediyoruz. Lakin ikisi de iyi niyetli şekilde uzmanlık bilgilerini çorum halkı ve esnafı için yararlandırmak istiyorlar. Ne yazik ki esnaf kıymetlerini yeterince kavrayamadığından dolayı kıymet bilmiyor. Bütün suç esnafın kimisi ucuza dükkan sahibi olmak istemiyor. kimisi yerini beğenmiyor. kimisi pahalı buluyor. Gerçekten işiniz zor. Bu esnaf var ya kadir kıymet bilmez. Yoksa size kalsa az çok demeden yaparsınız.

Avatar
Seviyorum 2018-01-08 20:40:08

Birbirini çok seven iki başkan

Avatar
Çok severler 2018-01-10 08:18:36

Yanlış mı hatırlıyorum. Sayın Külcü değil miydi? Sayın Kılıç'ın mikrofonunu kapattıran? çok severler. milleti kandırmayın bari kardeşim.