Aspir alımları başladı

Yozgat’ta sözleşmeli olarak aspir ekimi yapan çiftçiler ürünlerini ilgili firmaya teslim etmeye başladı.

29 Ağustos 2014 Cuma 14:26
 Aspir alımları başladı


Yozgat’ta sözleşmeli olarak aspir ekimi yapan çiftçiler ürünlerini ilgili firmaya teslim etmeye başladı. 

Yozgat’ta çiftçilerle sözleşmeli olarak aspir ekimi yapan Deha Bitkisel Atık Yağ Toplama Geri Kazanım Biodizel Üretimi Sanayi Şirketi hasat sonra aspir alımlarına başladı. Deha Biodizel Genel Müdür Yardımcısı Bülent Rıfat Doruk, İç Anadolu Bölgesinde başta Yozgat olmak üzere Kırşehir, Nevşehir, Çorum, Amasya ve Sivas’ta çiftçilerle alım garantili sözleşmeli aspir ekimi yaptıklarını belirterek, “Aspir hasadı başladı, çiftçilerimiz ürünlerini il merkezi ve ilçelerde oluşturduğumuz alım merkezlerine teslim etmeye başladı ” dedi.

Aspir bitkisinin çiftçiye ikinci bir ürün olarak sunulduğunu ifade eden Doruk, “İç Anadolu’da çiftçimiz genelde tarlasını nadasa bırakıp bir yıl boş geçiriyordu. Aspir bitkisi ile çiftçi tarlasını nadasa bırakmadan bir ikinci ürününü almış oluyor. Bu da hem çiftçimize hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır” diye konuştu.

Ülkemizin petrolden sonra en çok döviz ödeyerek ithal ettiği kalemlerin başında yağlık tohumlar ve ham yağ geldiğini vurgulayan Doruk,“Türkiye'nin ham yağ açığını gidermek, ülkemizden dışa giden dövizin önüne geçmek ve özellikle de dövize ödenen paranın ülkemiz üreticilerinin cebinde kalmasını sağlamak için yağlık tohumlara ve aspir ekimine büyük ihtiyaç vardır.Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yağlı tohumların özellikle aspirin yaygınlaştırılması için gayret gösteriyor ve aspirin kilosuna 45 kuş destek verirken, sözleşmeli ekimlerde ise dekar başına 10 TL destek sağlıyor” şeklinde konuştu.

Deha Tarım olarak sözleşmeli aspir ekimi ile birlikte önümüzdeki yıl tarla kiralama yöntemiyle de ekim yapmayı hedeflediklerini vurgulayan Doruk, “Tarla kiralama yöntemiyle aspir ekimi yaptığımızda çiftçimizin masrafı tamamen ortadan kalkmış olacak” dedi.




İHA

Son Güncelleme: 29.08.2014 14:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.