BAĞ-KUR borçlularına kredi imkânı

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı (SGK) ile Halk Bankası arasında işbirliği protokolü imzalandı.

28 Kasım 2014 Cuma 17:15
 BAĞ-KUR borçlularına kredi imkânı


Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı (SGK) ile Halk Bankası arasında işbirliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokol gereğince SGK'ya borcu olan sigortalılara 36 aya kadar vade seçenekleri ile aylık 0.97 faiz oranı ile kredi imkânı sağlanacak.

Sosyal Güvenlik İl Müdür V. B. Birol Özkan tarafından yapılan yazılı açıklamada, 6552 sayılı Kanun ile prim alacaklarının yeniden yapılandırıldığı, bu süreçte 5510 sayılı Kanunun 4/b kapsamında bulunan sigortalıların (Bağ-Kur) prim borçlarını kolayca ödeyebilmesi için SGK ile Halk Bankası arasında 26 Kasım 2014 tarihinde kredi işbirliği protokolü imzalandığı ve imzalanan protokol gereğince borçlulara 0.97 faiz ve 36 ay vade seçenekleriyle kredi imkânı sağlandığı kaydedildi.


Özkan, açıklamasında şu bilgilere yer verdi; “Banka ile yapılan protokol ile 4/b kapsamında olup, prim borcundan dolayı emekli olamayan kendi nam ve hesabına çalışan esnaf, sanatkâr ve çiftçilere herhangi bir teminat göstermeden kredi kullanmak suretiyle emekli olma ve sağlık imkânlarından yararlanma imkânı getirilmiştir. Diğer taraftan halen 5510 sayılı Kanunun 4’ncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında çalışan (SSK'lı) ve önceden 4(b) bendi kapsamında borcu olan ve borcunu 6552 sayılı Kanun kapsamında yapılandırarak ödeme yapması halinde yaşlılık aylığına hak kazanacak sigortalılar da bankadan kredi kullanmak suretiyle borçlarını ödeme imkânına sahip olacaklar.


Bu imkândan yararlanmak isteyen sigortalılarımız başvurularını öncelikle Sosyal Güvenlik İl veya Merkez Müdürlüklerine yapacaklar, kurumdan alacakları ‘PRİM BORCUNU ÖDEMESİ HALİNDE EMEKLİ OLABİLECEKLERİNE İLİŞKİN YAZI’ ile birlikte Halk Bankası şubelerine müracaat edeceklerdir.”


İl Merkezinde oluşacak yoğunluk dikkate alınarak Çorum Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü binasında Halk Bankası personeline çalışma alanı oluşturduklarını belirten Özkan, sigortalıların ayrıca bankaya gitmeden tüm işlemlerini SGK İl Müdürlüğü binasında sonuçlandırabileceklerini de belirtti. 




Son Güncelleme: 28.11.2014 17:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.