Bayram ikramiyesi istiyorlar

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, Sağlık Bakanı’ndan Bayram ikramiyesi istedi.

25 Temmuz 2013 Perşembe 12:16
 Bayram ikramiyesi istiyorlar


Erözgün, yaptığı yazılı açıklamada, Ramazan ve Kurban Bayramlarında sağlık çalışanlarına bayram ikramiyesi ödenmesinin sabit ve dar gelirli çalışanların da huzur içinde bir bayram geçirmeleri için en önemli bir öncelik olduğu görüşünü savunarak, siyasi iradenin talebi dikkate almasını istedi

Erözgün, açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “Her bayram öncesi gündeme taşıdığımız Bayram ikramiyesi talebimizi bu kez Sayın Sağlık Bakanımızdan talep ediyoruz. Genel Bütçeye yük olmadan Döner sermaye ödemelerinden sağlık çalışanlarına Ramazan ve Kurban Bayramlarında bir maaş tutarında Bayram ikramiyesi ödenmesini istiyoruz. Sayın Bakan arzu ederse hiçbir yasal değişikliğe hiçbir düzenlemeye gerek kalmadan bir genelge ile döner sermaye ödemelerinden bayramlarda sağlık çalışanlarına ikramiye şeklinde bir ödeme yapılması için verecekleri yazılı bir talimat tüm sağlık çalışanlarına gerçek bir bayram yaşatacaktır. Ne Maliye Bakanlığı’nın iznine ne bir yasal düzenlemeye ihtiyaç bulunmamaktadır. Döner sermaye yönetmeliğinde bile bir değişiklik gerektirmeden bir genelge ile sağlık çalışanlarının Bayram ikramiyesi çözülebilir.

Diğer kamu kurum ve kuruluşlarında bunun örnekleri bulunmakta. Başka kurumlarda da genel bütçe dışında Bakan talimatı ile farklı ödemeler yapılabilmektedir.”dedi.





Son Güncelleme: 25.07.2013 12:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.