BİGG Programı başvuruları başladı

Yenilikçi iş fikirlerini 3 yıldır destekleyen TÜBİTAK, 2015 Yılı Bireysel Genç Girişim...

23 Temmuz 2015 Perşembe 17:09
 BİGG Programı başvuruları başladı


Yenilikçi iş fikirlerini 3 yıldır destekleyen TÜBİTAK, 2015 Yılı Bireysel Genç Girişim (BİGG) Program takvimini başlattı. Daha önce genç girişimcilerin 1512 olarak bildiği program; bu çağrı programı ile, isim ve içerik değişikliği ile yeniden kurgulandı. BiGG Programı, Türkiye’de girişimcilik ekosisteminin gelişimini hızlandıracak şekilde, TÜBİTAK’la birlikte girişimcilere destek verecek başka kuruluşları da bünyesinde topladı. BiGG Uygulayıcıları olan bu kuruluşlar; girişimcilere birçok ilde iş rehberliği, girişim kampları, eğitimler, ön kuluçkalık gibi hizmetler sağlayacak. İş fikirlerini bu hizmetlerden faydalanarak geliştiren girişimci adayları, hazırlayıp ön onay aldıkları iş planlarıyla TÜBİTAK’a başvuracak ve bu yıl 150 bin TL’ye yükseltilen hibe destekten yararlanmak için yarışacak.


BiGG Programı başvurularının son kabul tarihi ise 31 Temmuz 2015 Cuma günü olarak belirtildi. 17 farklı başvuru noktası bulunan program da, herhangi bir konu ve sektör ayrımı gözetilmeksizin, tüm teknoloji alanlarında yenilik odaklı, ticari değeri yüksek ürün ve hizmetlere dönüştürülecek iş fikri başvuruları kabul edilecek. Başvurular, Anadolu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Bilkent Cyberpark, Ankara Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş., Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme A.Ş., Erciyes Teknopark A.Ş., Fırat Teknokent Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş., Hacettepe Teknokent Tek.Tran. Ar-ge dan. En. Sa. Çe. İle.San. Ve Tic. A.Ş., İde-Ege Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş., Sabancı Ünv. İnovent A.Ş. Ve Adana Üsam Ortaklığı, İtünova Teknoloji A.Ş., İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş. (İyte), Karadeniz Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Konya Teknokent Teknoloji Geliştirme Hizmetleri A.Ş. (Selçuk Ü.), ODTÜ Teknokent Yönetim A.Ş, Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, TOBB Ekonomi Ve Teknoloji Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Türk Ekonomi Bankası A.Ş. (TEB), Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. kuruluşlardan yapılacak.


Uygulayıcı kuruluşlar 1. Aşama kapsamında; girişimcilerin iş fikirlerinin toplanması, değerlendirilmesi, seçilen iş fikirlerinin iş planına dönüştürülmesine yönelik eğitim, rehberlik, kuluçka vb. Hizmetler, iş fikirlerinin doğrulanması ve 1. Aşama sonunda girişimcinin TÜBİTAK’a sunacağı iş planı önerilerinin onaylanması gibi faaliyetleri gerçekleştirecek.


BİGG'e başvuru şartları ise, Üniversitelerin örgün öğrenim veren herhangi bir lisans programından mezun veya   2. aşama başvuru tarihi 1 Ekim 2015’e kadar mezun olması istenirken, Üniversitelerin herhangi bir yüksek lisans veya doktora programına kayıtlı öğrenci veya mezun kişilerden de,  Doktora ve üstü unvana sahip kişiler hariç 01.01.2015 tarihi itibariyle 45 yaşından gün almamış olması, daha önce Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi Desteği ya da TÜBİTAK 1512 Programı 2. Aşaması kapsamında sermaye desteği almamış olması ve Başvuru tarihi itibariyle herhangi bir işletmenin ortaklık yapısında yer almamış olması şartlar arasında yer almaktadır.


Söz konusu programa ait detaylı bilgiler, programın resmi sitesi olan http://bigg.tubitak.gov.tr adresinden veya 0364 224 44 50 - 134 numaralı telefondan Çorum TSO AB - KYS ve Akreditasyon Sorumlusu F. Sezin Yılmaz'dan ulaşılabilmektedir.



Son Güncelleme: 23.07.2015 17:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165