Bir mutlu son daha

Osmancık Dereboğazı Baraj inşaatında mutlu sona ulaşıldı

18 Mayıs 2018 Cuma 10:50
Bir mutlu son daha

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Çorum’da inşa edilen Osmancık Dereboğazı Baraj inşaatında mutlu sona ulaşıldı. Baraj ile ilçe merkezine yıllık 2 milyon 730 bin metreküp içme suyu temin edilecek.

Temelden 47 metre yüksekliğinde inşa edilen Dereboğazı Barajı 3 milyon 756 bin metreküp su biriktirme kapasitesine sahip bulunuyor. Projeyle birlikte 15 km uzunluğundaki isale hattı vasıtasıyla Osmancık ilçe merkezine yıllık 2 milyon 706 bin m³ içme suyu sağlanacak.

Projenin Çorum için önemli olduğunun altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Bölge için önemli bir proje daha hayata geçiyoruz. 7 milyon 723 bin TL yatırım bedeline sahip Dereboğazı Barajı ile bölgeye menba kalitesinde içme suyu temin edeceğiz.” dedi.

Son Güncelleme: 18.05.2018 10:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.