Çorum da hedeflerini belirlemeli

AK Parti 81 ilin ekonomik beklentilerini belirlemek için çalışma yapıyor. Peki Çorum'un hedefleri ne olmalı?

23 Kasım 2017 Perşembe 21:22
Çorum da hedeflerini belirlemeli

MUSTAFA DEMİRER

AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı Türkiye genelinde 81 ilde şehirlerin ekonomik beklentilerini belirleyecek.

Edinilen bilgiye göre AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, MYK toplantısında AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 81 ilin ekonomik beklentilerini belirlemek için çalışma yapılması önerisini dile getirdi.

Erdoğan’ın onayı ile illerde doğrudan halkla görüşme, üniversite-sivil toplum kuruluşları ve anketlerle saha çalışması yapılarak şehirlerin hangi yatırımları öncelikli olarak bekledikleri tespit edilecek. Elde edilen sonuçlar AK Parti Genel Merkezi’ne iletilecek.

ÇORUM HAZIRLIĞINI YAPMALI

Önümüzdeki günlerde üç ilde başlatılacak çalışma 4 ay boyunca süreceğinden Çorum’un yerel dinamiklerinin bu konuda ön hazırlığını şimdiden yapması gerektiği belirtiliyor.

Vatandaş ve sivil toplum kuruluşları nezdinde kentin en önemli ekonomik önceliğinin birinci sırada hızlı tren, ikinci sırada havaalanı olduğu biliniyor.

Çorum açısından rayına giren hızlı tren yatırımının hızlandırılması, ikinci öncelik olarak müstakil havaalanı talebinin dillendirilerek Çorum’un 2023 hedeflerinin ortaya konması bekleniyor.

Kentin fikir birliği yaparak hızlı tren ve havaalanı yatırımında ortak bir görüş belirtmesi ile söz konusu talepler AK Parti Genel Merkezi’nin 2023 hedefleri ile örtüşecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MUSTAFA DEMİRTAŞ 2017-11-24 13:03:05

Tabiki öncelik yarım kalan havaalanının bir an önce tamamlanması ÇORUM İnsanının hizmetine açılmasıdır.Beklentimiz bu yönde.

banner165