Çorum daha fazla istekli olmalı

Hemşehrimiz Av. Fatih Maden, Çorum'un yerli otomobil üretiminde merkez olabileceğini söyledi

18 Kasım 2017 Cumartesi 23:25
Çorum daha fazla istekli olmalı

Hukukçular Derneği Ankara Temsilcisi hemşehrimiz Av. Fatih Maden, yerli otomobil ve savunma sanayisinde Çorum’un daha istekli olması gerektiğini söyledi.

HEMŞEHRİLERİMİZİN GÜNDEMİ DE ÇORUM

Gerek savunma sanayi gerekse yerli otomobil üretiminde hangi illerin merkez olacağına dair yaygın basında yer alan haber ve kulisler, başkentte yaşayan ancak doğup büyüdükleri memleketleri ile bağlarını koparmayan hemşehrilerimizin de gündeminde bulunuyor.

SAVUNMA SANAYİ VE YERLİ OTOMOBİL

Hukukçular Derneği Ankara Temsilcisi Fatih Maden, Çorum’da savunma sanayisi ve yerli otomobile üretim yapan firmaların olduğunun bilindiğini hatırlattı.

EKONOMİ, LOJİSTİK VE KOMŞU İL AVANTAJI

İmalat sanayisi iyi durumda olan Çorum’un, Ankara’ya çok yakın olmasının da lojistik açıdan önemli bir avantaj olduğunu, yerli otomobilde Çorum merkezli üretim yapılarak yan sanayide fabrikaları bulunan komşu illerle entegrenin daha kolay sağlanacağını belirten Maden, görüşlerini şu sözlerle özetledi; “Yerli otomobil üretiminde hangi illerin merkez olacağı tartışılıyor. Edirne, Aksaray otomobil üretimine talip oluyor. Çorum, sanayisi ve ekonomisiyle bu illerden daha güçlü. Çorum’un fazlası var, eksiği yok.

ÇORUM MUTLAKA DAHİL EDİLMELİ

Bugünlerde savunma sanayisine üretim yapacak bir şirket kurulduğu belirtiliyor. Şirkete bazı iller dahil ediliyor. Çorum niye bu iller arasında olmasın? Çorum’un bütün dinamikleriyle yerli otomobil üretimine katkı sağlamada daha istekli olması lâzım. Bürokrasiyle diyalog ve iletişim kurulması süreci hızlandırır.

ÇORUM DAHA FAZLA İSTEKLİ OLMALI

İstatistikler yalan söylemez. Gerek savunma sanayi gerekse yerli otomobil üretimine katkı verecek illerin belirlenmesinde istatistiklere bakılması gerekir. Çorum’un sanayi, ekonomi ve diğer verilerine bakıldığında sanayi ve ekonomik gücü görülecektir. En önemli mevzu Çorum’un bu konuda tüm dinamikleriyle daha fazla istekli olmasıdır.”

GERİLEME TRENDİNDEN KURTULABİLİRİZ

Son yıllarda Çorum’dan büyük şehirler ve kent merkezine göç yaşandığını, hızlı tren ve havaalanı gibi alt yapı yatırımlarının eksikliğinin hissedildiğini, Türkiye genelinde yaşanılabilir şehirler sıralamasında  gerileme gözlendiğini vurgulayan Maden, bunların nedenlerinin üzerine vazife ve sorumluluk düşenler tarafından mutlaka irdelenmesi gerektiğinin altını çizerek,  “Çorum olarak yerli otomobil ve savunma sanayisinde buna talip olan bir çok ilden daha güçlüyüz. Savunma sanayisi ve yerli otomobilde daha fazla istekli olabilirsek şehir açısından gelişen bazı negatif gelişmeleri tersine çevirebiliriz.”

Son Güncelleme: 19.11.2017 11:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
UÇAĞI havada gören Çorumlu 2017-11-19 14:16:16

Mevcut vekillerle gerileyecek gibi daha

Avatar
Kenann 2017-11-20 11:31:48

Halk olarak çok istiyoruz başkan; nasıl hissettirelim..

Avatar
Fatih 2017-11-19 17:18:15

Sn Maden bu vekillerle belediye başkanı ile zor.Herkes koltuğunun derdinde nasıl olsa Akparti var öyle yada böyle seciliyoruz diyorlar.