Çorum ekonomisine katkı

Hitit Üniversitesi 11. Avrupa Üniversiteler Salon Futbol Şampiyonasına ev sahipliği yapacak.

22 Aralık 2014 Pazartesi 15:00
 Çorum ekonomisine katkı


Hitit Üniversitesi 11. Avrupa Üniversiteler Salon Futbol Şampiyonasına ev sahipliği yapacak.

2017 yılında onbirincisi gerçekleştirilecek olan Avrupa Üniversiteler Salon Futbol Şampiyonasının Hitit Üniversitesi tarafından Çorum’da gerçekleştirilmesi için yapılan başvurumuz Avrupa Üniversite Sporları Birliği (EUSA)’nin 28 Kasım 2014 tarihinde yapılan toplantısında değerlendirilmiş ve şampiyonanın Çorum’da yapılmasına karar verildi.

İlki 2004 yılında İtalya’da düzenlenen Avrupa Üniversitelerarası Salon Futbol Şampiyonası, 2011 yılına kadar her yıl düzenlenmiş olup, 2011 yılı itibari ile de her iki yılda bir düzenlenmekte. Türkiye’de ilk defa düzenlenecek olan 11. Avrupa Üniversiteler Salon Futbol Şampiyonasına sporcu ve beraberindeki teknik heyet, müsabakaların yönetiminde görev alacak hakem heyeti, Avrupa Üniversite Sporları Birliği’nin (EUSA) delegeleri ile birlikte 500’ün üzerinde spor insanının katılımı beklenmekte.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, 11. Avrupa Üniversitelerarası  Salon Futbol Şampiyonasının Hitit Üniversitesi tarafından yapılacak olmasından büyük bir mutluluk duyduklarını, dünyanın pek çok ülkesinden Çorum’a çok sayıda spor insanının katılacağı bir uluslararası etkinliğe daha ev sahipliği yapılacak olmasının, Hitit Üniversitesi ve Çorum açısından büyük bir önem taşıdığını söyledi. 

Rektör Prof. Dr. Alkan, etkinliğin alınmasının artık bir dünya üniversitesi olmaya başladıklarının somut göstergelerinden birisi olduğunu ifade ederek, bu süreci Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner ve ekibi ile birlikte en iyi şekilde koordine ettiklerini ve bu başarıya ulaştıklarını belirtti. Rektör Prof. Dr. Alkan, 2016 yılında gerçekleştirilecek olan Dünya Güreş Şampiyonasının alınmasının önemli bir dönüm noktası olduğunu, bundan sonra Çorum’da, Hitit Üniversitesi koordinasyonunda bu ve benzer uluslararası büyük etkinliklerin peş peşe geleceğine inandığını, Futsal 2017’nin alınmasının da bunun bir göstergesi olduğunu sözlerine ekledi.

Bu süreçte verdikleri destekten dolayı TC Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’a, Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer’e teşekkür eden Rektör Prof.Dr. Alkan, bu ve benzeri etkinliklerle üniverstenin ve son zamanlarda turizm konusunda atak yapan Çorum’un ulusal ve uluslararası arenada en iyi şekilde tanıtımının da yapılamasına vesile olacağını dile getirdi.




Son Güncelleme: 22.12.2014 16:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165