‘Çorum ihracatı artışta’

Gümrük İl Müdürü Erdoğan Erarslan, 26 Ocak Dünya Gümrük Günü nedeniyle Vali Ahmet Kara’yı makamında ziyaret etti.

26 Ocak 2015 Pazartesi 12:59
 ‘Çorum ihracatı artışta’


Gümrük İl Müdürü Erdoğan Erarslan, 26 Ocak Dünya Gümrük Günü nedeniyle Vali Ahmet Kara’yı makamında ziyaret etti.


Beraberinde Gümrük Şefi Niyazi Şengül, Muayene Memuru Murat Torun ve Gümrük Memuru Seray Akyün’le Vali Kara’yı ziyaret eden Ersarslan, her yıl farklı bir tema ile kutlanan Gümrük Günü’nün 2015 yılı temasının ‘Koordine Sınır Yönetimi-Paydaşları bir araya getiren kapsamlı yaklaşım’ olarak belirlendiğini söyledi.


Ziyaretinde Gümrük İl Müdürlüğü çalışmaları hakkında bilgi veren Erarslan, “Uluslararası ve Avrupa  Birliği'ndeki uygulamaları takip  eden kurumumuz, işlemleri kolay ve güvenilir ticaret için risk esaslı kontrollere önem vererek yasadışı ticareti önlemekte, uyumlu özel ve tüzel kişilerin işlemlerim ise kolaylaştırıp hızlandırmaktadır. Türkiye’nin tüm ithalat, ihracat ve transit işlemleri bu ilkelerle 140 Gümrük Müdürlüğünde gerçekleştirilmektedir.


Çorum Gümrük Müdürlüğü Organize Sanayi Bölgesinde 14 personel ile hizmet verilmektedir. Gümrük işlemleri ve yazışmaların bilgisayar sistemleri üzerinden yapılması, risk analizlerinin daha etkin ve hızlı kullanımını sağlamaktadır. Müdürlüğümüzde BİLGE (Bilgisayarlı Gümrük Etkinlikleri), GÜVAS (Gümrük Veri Ambarı Sistemi), NCTS (Ortak Transit) ve yazışmalarda (EBYS) Elektronik Belge Yönetim Sistemi kullanılmaktadır.


Müdürlüğümüzde genellikle ihracat yoğunluklu çalışılmakla birlikte ithalat ve ayrıca gurbetçi vatandaşların taşıt süre uzatımı vb. işlemler de yapılmaktadır. İhracat işlemlerimiz Türkiye ölçeği ile paralel olarak her yıl artmaktadır. 2014 yılında Müdürlüğümüzden yapılan ihracat 2013 yılına göre % 8 oranında artmıştır. Son beş yılın değerleri incelendiğinde ihracatın düzenli, istikrarlı bir artış eğiliminde olduğu görülmektedir.


Ayrıca üretim faaliyeti ilimizde olmakla birlikte vergi kaydı başka illerde olan firmaların ihracat rakamları ilimiz listesine girmemektedir. Bu husus da dikkate alındığında Çorum ihracatının daha yüksek olduğu söylenebilir.” şeklinde konuştu. 




Son Güncelleme: 26.01.2015 13:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.