Çorum kentsel dönüşümü sevdi

Bahabey Caddesi'nde kentsel dönüşüm

22 Temmuz 2014 Salı 16:36
Çorum kentsel dönüşümü sevdi

Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında Bahabey Caddesi eski cumartesi pazarı karşısındaki Gümüş Blokları'nın yıkımı bugün başladı.

Çevre ve Şehircilik Müdürü Seyit Ahmet Sancak, Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Mustafa Bayrak, Yapı Denetim Sorumlusu İnşaat Mühendisi Turgut İlgü ile kurum personeli katıldı.

Çevre ve Şehircilik Müdürü Seyit Ahmet Sancak, 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanunun iki yıl önce yayımlanarak yürürlüğe girdiğini,  aynı kanunun uygulama yönetmeliğinin çıkarıldığını hatırlatarak, müdürlüğe  ilk başvurunun yapıldığını ifade etti.

Riskli yapı tespiti isteyenlerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan lisanslı riskli yapı tespit  kuruluşlarına  başvurduğunu, Çorum'da riskli yapı tespiti yapan 12 adet firma bulunduğunu belirten Sancak, bugüne kadar kadar 534 riskli yapı bildirildiğini,  491 dosya teslim edildiğini, 216 dosyanın tüm işlemlerinin tamamlanarak yıkımın gerçekleştirildiğini kaydetti. Onaylanan dosyalarda 685 konut, 78 işyeri olmak üzere 763 adet bağımsız birim bulunduğunu, 315 adet bağımsız birim için kira talebinde bulunulduğunu belirten Sancak, işyeri ve konutlar için ödenen kira bedelinin Çorum'da aylık 535,00 TL, bakanlığın 18 ayda toplam bir bağımsız bölüm için 9 bin  lira  kira yardımı yaptığını dile getirdi.

Bugüne kadar tahakkuk eden toplam kira yardımı bedelinin 2.928.870.00 TL olduğunu aktaran Sancak,  halen aylık periyotlar halinde kira ödemelerinin devam ettiğini kaydetti.

Yapı Denetim Sorumlusu İnşaat Mühendisi Turgut İlgü ise, yıkılan yapının yerine yapılacak olan yeni binanın görsel olarak bölgeye büyük prestij katacağını söyledi. İlgü, binanın depreme dayanıklı sağlam bir yapı olarak inşa edileceğini sözlerine ekledi. 

Konuşmaların ardından iş makinaları tarafından binanın yıkımı yapıldı.






Son Güncelleme: 22.07.2014 17:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.