Çorum sanayisi hareketleniyor!

İşadamı Ahmet Ahlatcı'nın güneş panellerinin pillerini üretmek için yeni bir yatırım yapacağını taahhüt etmesi ikinci organize sanayi bölgesinin kurulmasını gündeme getirdi

04 Mayıs 2018 Cuma 14:12
Çorum sanayisi hareketleniyor!

MUSTAFA DEMİRER

Çorum’a ikinci Organize Sanayi Bölgesi kurulması için bir dizi alt yapı çalışması yapıldığı belirtildi.

İLK KEZ VALİ AÇIKLADI

Vali Necmeddin Kılıç, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, birinci organize sanayi bölgesinin 260 hektar alana kurulduğunu, 1997, 2006 ve 2008 yıllarında eklenen tevsii alanlarıyla 665 hektara ulaştığını hatırlattı.

400 HEKTAR YENİ ALAN

Vali Kılıç, ikinci organize sanayi bölgesinin 4 bin dönümlük (400 hektar) alana kurulmasının planlandığını ve söz konusu bölgede ileri teknoloji içeren büyük yatırımların yer alacağını duyurdu.

BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Belediye Başkanı Zeki Gül de, Çorum Belediye Meclisi de ikinci organize sanayi bölgesini imar planında işaretlemek için yeniden toplandı.

AHLATCI GÜNEŞ PİLİ ÜRETECEK

Edindiğimiz bilgilere göre, Çorum’a 2. Organize Sanayi Bölgesi kurulması çalışmaları, işadamı Ahmet Ahlatcı’nın dünyada az sayıda ülkede bulunduğu belirtilen güneş enerjisi pili üretimi yapma taahhüdü ile hızlandı. Şehirlere organize sanayi bölgesi kurulması için sadece bir yatırımcının taahhüdü yetmediğinden yeni yatırımcılar için devreye girildi.

Valilik, Özel İdare, Ticaret ve Sanayi Odası ve Organize Sanayi Bölgesi Yönetiminin sorumluluk alanında bulunan sanayi bölgeleri için yeni taahhütlerin alınması öngörüldü.

TSO YATIRIM TAAHHÜDÜ ALIYOR

Ticaret ve Sanayi Odası, Çorum Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan bazı sanayi kuruluşlarından teknoloji ağırlıklı yatırım yapmaları  konusunda yeni taahhütler aldı.

İLGİLİ BAKANLIĞA TEKLİF EDİLECEK

 Şartlar oluştuktan sonra İkinci organize sanayi bölgesi kurulması için ilgili bakanlığa teklif sunulacak. Bakanlık teklife olumlu bakarsa ikinci sanayi bölgesinin alt yapısını üstlenecek ve kaynak temini sağlanacak. Ayrıca alt yapı için Özel İdare’nin de katkı sağlayabileceği gündemde.

Çorum sanayisini hareketlendiren girişimin neticesini zaman içinde hep birlikte göreceğiz.

Son Güncelleme: 04.05.2018 14:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandas 2018-05-07 12:42:38

Cumhurbaskanimi destekliyorumda cmhurbaskanimin soyledigiylepartikademesindekilern yaptigi tutmuyo herkes gosteris pesinde

Avatar
Cengo 2018-05-04 17:21:02

Çorum rumuzlu kardeş adnan türkoğlu çoruma ne yaptı bu güne kadar

Avatar
Çorum 2018-05-04 14:27:55

Çoruma Adnan Türkoğlu, Ahmet Sami Ceylan ve Ahmet Ahlatçı gibi insanları vekil yapmak lazım, o zaman görün çorumu

Avatar
ismail baş çamlıca 2018-05-05 22:18:15

çorum bu saydıgın isimlerin hiçbiri temayül listesinde yoktu ne yapacagız bizmi kalemle isim mi yazacagız aday oldular da bizler mi tercih etmedik bak ben bugün kü tercihim 2 yıldırım kaya özkader

Avatar
Sungurlulu 2018-05-05 02:47:01

Ahmet Türkoğlu’nun neler yaptığını araştırıp öğrenebilirsin, Çorum’un birinci gündem maddesi olan havaalanı inşaatı girişimde bile katkısı, özverisi var.

Avatar
ismail baş çamlıca 2018-05-05 21:35:25

ya özel idare kendi işini köylere hizmetini yapsa ya bak çamlıcaya gelen istihakın kaç lirasını çamlıca ya yatırım olarak kullandı

Avatar
ismail baş çamlıca 2018-05-05 22:20:37

çorum bak sen olmayanı istiyorsun ama isminide saklıyorsun acık acık yaz sonucta bu tercih bak tercihimi yazıyorum kimden cekinececim ilbaşkanın dan mı

banner165