Çorum Şeker’de vadeli satış

Çorum ve Kırşehir’deki şeker fabrikalarında peşin yüzde 25, vade süresi 9 ay, şeker çekme süresi 30 gün satış yapılıyor.

16 Kasım 2018 Cuma 12:36
Çorum Şeker’de vadeli satış

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. 19 şeker fabrikasında vadeli şeker satışları başladığını açıkladı.

Bir duyuru paylaşarak vadeli şeker satışlarına başlandığını belirten Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş., şeker almak isteyenlerin ilgili fabrikaların banka hesaplarına cari satış fiyatı olan KDV hariç 3.07 lira üzerinden şeker bedelinin yüzde 25 peşinatı ve yüzde 8 KDV tutarını yatırmalarını istedi. Alınan şekerlerin hafta sonları da yüklenebileceğinin belirtildiği duyuruda, "Şeker almak isteyen müşterilerimiz ilgili fabrikaların banka hesaplarına şeker bedelinin yüzde 25 peşinatı ve şeker bedelinin tamamına tekamül eden yüzde 8 KDV tutarını 30 Aralık 2018 tarihi mesai bitimine kadar yatırmış olmaları gerekmektedir. Bakiye vadeli şeker bedeli için verilecek teminat mektubu en geç 30 Aralık 2018 mesai bitimine kadar ilgili fabrikalara teslim edilecektir. Teminat mektubunu teslim etmeyen firmaları sözleşmeleri hiçbir ihtara gerek kalmaksızın fesih edilecektir. Teminat mektubu teslim edilmeden firmalara teslim edilecek şeker miktarı, firmanın hesaplarımıza yatırdığı şeker bedeli peşinatı ve KDV tutarına karşılık gelen şeker miktarının üzerinde olmayacaktır. Vade başlangıcı fatura kesim tarihi olacak ve müşterilerimizin talepleri şeker bedelinin hesaplarımıza giriş sırasına göre değerlendirilecektir. Satışlarımız fabrika stokları ile sınırlı olacak ve bu kampanya kapsamında şeker faturaları en geç 30 Aralık 2018 tarihi mesai bitimine kadar kesilecektir. Yüklemelerimiz, usullerimiz dahlinde cumartesi, pazar tatil günleri de yapılacaktır" denildi.

Diğer yandan Ankara, Burdur, Elazığ, Eskişehir, Malatya, Susurluk ve Uşak şeker fabrikalarında; peşin yüzde 25, vade süresi 7 ay, azami şeker çekme süresi 45 gün, Afyonkarahisar, Ağrı, Erciş, Erzincan, Ilgın, Kars ve Turhal şeker fabrikalarında; peşin yüzde 25, vade süresi 9 ay, azami şeker çekme süresi 45 gün, Çorum ve Kırşehir’deki şeker fabrikalarında peşin yüzde 25, vade süresi 9 ay, şeker çekme süresi 30 gün, Ereğli’de peşin yüzde 25, vade süresi 10 ay, şeker çekme süresi 45 gün, son olarak Kastamonu ve Yozgat’da ise peşin yüzde 25, vade süresi 12 ay ve şeker çekme süresi de 45 gün olarak belirtildi.

İHA

Son Güncelleme: 16.11.2018 13:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165