Çorum'un önceliğini Çorumlu belirleyecek

AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı’nın 81 ilde ekonomik öncelikler ve yatırım taleplerini belirleyecek. Çorum'un ekonomisine yön verecek yatırımları da yine Çorumlu belirleyecek

24 Kasım 2017 Cuma 14:51
Çorum'un önceliğini Çorumlu belirleyecek

AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı’nın 81 ilde ekonomik öncelikler ve yatırım taleplerini belirlemek amacıyla başlattığı çalışma yaygın basında geniş yer buldu.

Habercim19’da dün yer alan Mustafa Demirer imzalı “Çorum da önceliğini belirlemeli’ başlıklı yorumda, AK Parti Genel Merkezi’nin tüm illerde sahada yapacağı çalışmaya dikkat çekerek, Çorum’un ortak hedefler doğrultusunda öncelikli yatırım taleplerini belirlemesini önermiş, hızlı trenin hızlandırılması ve orta vadede havaalanın gündeme taşınmasının gerekliliğine dikkat çekmiştik.

Çorum’un ekonomik gelişmesine ciddî katkı verecek iki büyük yatırım projesinde başta TSO olmak üzere gerek sivil toplum kuruluşmları, gerek üniversite, gerek sokaktaki vatandaşın fikir birliği yapmasının hükümetin 2023 hedefleri ile örtüşmesini sağlayacağını, böylece ilimizin önceliklerinin ortaya konularak yatırımların yapılacağını ifade etmiştik.

Sabah Gazetesi Ekonomi Muhabiri Hazal Ateş’in haberine göre, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine hazırlanan Türkiye'nin yeni ekonomik modelini de vatandaş belirleyecek. AK Parti ekonomide sokağın nabzını tutmak için 81 ilde sahaya iniyor. Vatandaşın ekonomideki öncelikleri, tercihleri, beklentilerini ortaya koyacak "Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu Projesi" bugün Bingöl, Zonguldak ve Kırşehir'de eş zamanlı olarak başlıyor. AK Parti Ekonomi İşleri Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Sokaktaki vatandaşın özel sektör, yerel yönetim ve merkezi idareden beklentilerini derleyip, muhataplarına ileteceğiz" dedi.



HER İLİN GÜNDEMİ BELİRLENECEK

AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkanlığı'nca yürütülen projeyle 81 ilin ekonomi gündemi ortaya konulacak, 3 farklı kanaldan bilgi toplanarak genel merkeze iletilecek. Vatandaşla yapılacak doğrudan görüşmelerde sokaktaki vatandaşın perspektifi, tercihi ve öncelikleri belirlenecek. Şehirlerin ihtiyaç duyduğu, kalkınmayı hızlandıracak, ayrıca şehirleri cazibe merkezleri haline getirecek proje ve yatırımlar belirlenecek.

HAMLE DÖNEMİ 2019'DA

İş dünyası, yatırımcılar, esnaf ve ticaret odalarının temsilcileri, ilgili sivil toplum kuruluşları ile üniversite yöneticileri ve akademisyenlerin de bulunduğu gruplarla, 81 ilde bir araya gelinecek, yapılan toplantılar ile şehirlerin ekonomik beklentileri masaya yatırılacak. Cevdet Yılmaz, "2019 sonrası Türkiye'nin büyük bir hamle yapacağı bir dönem olacak. Proje bu döneme katkıda bulunacak" değerlendirmesinde bulundu.


 

Son Güncelleme: 25.11.2017 00:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan 2017-11-24 17:39:05

1- havaalanı

Avatar
Hadi Canım 2017-11-24 18:21:01

Çorum'un önceliğini sayın vekiller ve belediye başkanı belirler vatandaşı adam yerine koyan var mı?