Devane’de kuralar 7 Mayıs’ta çekiliyor

Çorum Belediyesi tarafından Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliği...

05 Mayıs 2014 Pazartesi 18:21
 Devane’de kuralar 7 Mayıs’ta çekiliyor


Çorum Belediyesi tarafından Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliği ile gerçekleştirilen Devane Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 1. Etabı tamamlandı. Hak sahipleri konutlarını çekecekleri kura ile belirleyecek.

7 Mayıs Çarşamba günü saat 14.00’de Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek olan kura töreni ile konutlarına kavuşacak olan vatandaşlar, ev sahibi olmanın heyecanını yaşayacak.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum’un son yıllarda hızlı bir gelişim gösterdiğini belirterek Devane bölgesinde görüntü kirliliği oluşturan eski yapıların yerinde Çorum’un silüetini değiştiren modern binaların yükseldiğini söyledi.

Yıllardır şehir merkezinde kötü görüntüye neden olan virane yapıları vatandaşla işbirliği içerisinde yıkarak yerine modern ve çok katlı binalar inşa ettiklerini söyleyen Külcü,  “Devane bölgemiz Çorum’umuzun şehircilik ve yaşam kalitesi açısından en sorunlu bölgelerinden biri idi. Kent merkezine yakın bir yerde bulunmasına rağmen yıllardır kentleşme açısından çirkin görüntü oluşturan Devane, artık modern bir yaşam alanı haline geldi. Şehrimizin yorgun mahallesi, bu sayede yenilendi, gençleşti.” dedi.  

Çorum Belediyesi tarihinde en büyük imar düzenlemelerinin 2009-2014 döneminde yapıldığının altını çizen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Geçtiğimiz 5 yıllık dönemde 5,5 milyon m2 alanda imar düzenlemesi yaptık. Bu düzenlemeler için 52 Milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdik. Devane Kentsel Dönüşüm konutlarının 1. etabı 42 bin 500 metrekarelik alanı ve 440 konutu kapsamaktadır. 7 Mayıs Çarşamba günü gerçekleştireceğimiz kura çekim törenine katılacak ve oturacakları konutları kesinleşecek olan tüm hemşehrilerimize yeni evlerinde güle güle oturmalarını diliyorum” dedi.





Son Güncelleme: 06.05.2014 10:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
BİLENN 2014-05-06 09:00:14

440