Dikkat! Son gün 31 Mayıs

Emlak Vergisi ilk taksidinin 31 Mayıs'a kadar ödenmesi gerekiyor.

23 Mayıs 2018 Çarşamba 17:26
Dikkat! Son gün 31 Mayıs

Bina, arsa ve araziler için yılda iki taksit halinde ödenen emlak vergisinin birinci taksit ödemesi 31 Mayıs 2018 Perşembe günü sona eriyor.

Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, mükelleflerin ödemelerini son günlere bırakmayı daha rahat ödeme yapabileceklerini bildirdi. Vergiler belediye veznelerinden, banka şubelerinden, anlaşmalı fatura tahsilat merkezlerinden ve PTT şubelerinden yapıldığı gibi, www.corum.bel.tr resmi internet sayfasından da online ödenebiliyor.

HAFTA SONU VEZNELER AÇIK

Hafta içerisinde yoğunluk nedeniyle ödeme imkânı bulamayan mükellefler için belediye vezneleri, Emlak Servisi ve diğer ilgili birimler 26-27 Mayıs Cumartesi ve Pazar günü açık olacak.

EMLAK VERGİSİ YAPILANDIRMAYA GİRMİYOR

Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi; “2018 yılı bina, arsa ve arazi için tahakkuk eden vergiler yapılandırmaya girmiyor.

Bilindiği üzere 17.05.2018 tarihinde hükümetimizce vatandaşlarımızın kamuya olan borçlarını yapılandırılması ve ödeme kolaylığı sağlanması amacıyla 7143 sayılı kanun Resmi Gazetede yayınlandı. Bu kanunla kamu borçlarının yapılandırılarak taksitler halinde ödenmesi, faiz ve gecikme cezalarının minimum seviyelere düşmesi söz konusu. Ancak Mayıs ayı içerisinde ödenmesi gereken emlak vergisi borçları bu yasa kapsamına girmemektedir. Yasa 31.03.2018 tarihinden önceki vergi ve diğer borçları kapsamaktadır. Dolayısı ile emlak vergilerimizin 31 Mayıs tarihine kadar ödenmemesi durumunda gecikme faizi ilave edilecek.

SANAYİ SİTESİ DÜKKANLARINA VERGİ MUAFİYETİ

Geçtiğimiz aylarda yine hükümetimizin almış olduğu bir kararla Organize Sanayi Bölgesi ve Sanayi Sitelerindeki işyerleri için Emlak Vergisi muafiyeti getirildi. 

Muafiyet 2018 yılından itibaren başladı. Bu yıldan önceki borçların ödenmesi gerekmektedir. Muafiyetten faydalanmak isteyenler emlak servisine dilekçe, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı, çevre temizlik vergisi mükellefi olduğuna dair belgeleri vermeli. Bu durumu daha önce odalarımız aracılığı ile esnafımıza duyurduk.”

Son Güncelleme: 23.05.2018 19:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.