Eğitime 10 milyon bütçe

İl Genel Meclisi bütçe görüşmeleri devam etti. Bugün gerçekleştirilen oturumda Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü'nün...

14 Kasım 2014 Cuma 16:42
 Eğitime 10 milyon bütçe


İl Genel Meclisi bütçe görüşmeleri devam etti. Bugün gerçekleştirilen oturumda Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü'nün bütçesi görüşülerek kabul edilirken, 2015 yılı ödeneğinin 11 milyon 139 bin 980 TL olduğu açıklandı.

Halil İbrahim Kaya başkanlığında düzenlenen toplantıda, Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürü Fatih Mehmet Şahbaz, meclis üyelerine bilgi verdi. Şahbaz, 2014 yılı bütçesinin yüzde 20’sinin 2015 yılına aktarıldığını, 2015 yılı bütçesinin 11 milyon 139 bin 980 TL olduğunu söyledi.


Eğitim hizmetlerine 10 milyon 787 bin 630 TL


Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü’nün 2015 yılında eğitime ayırdığı bütçe 10 milyon 787 bin 630 TL olarak açıklandı.


Konuyla ilgili olarak Meclis üyelerine sunum yapan Şahbaz, Ulukavak Mahallesi’nde ilkokul yapılması için 2 milyon TL bütçe ayrıldığını belirtti.


Ayrıca 2014 yılı yatırımları hakkında bilgi veren Şahbaz, İl Özel İdaresi’nden ayrılan bütçenin 9 milyon 272 bin 471,76 TL olduğunu ifade ederek, bu bütçenin Emniyet Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Müftülük ile Jandarma Komutanlıkları’nda kullanıldığını, bütçenin yüzde 20’sinin 2015 yılı bütçesine devredildiğini kaydetti.


Toplantının diğer gündem maddesinde, merkez, Osmancık ve Alaca İlçe  Emniyet Müdürlüğü’nün asayiş hizmetlerinde kullanılmak üzere 3 adet panelvan tipi araçların İl Özel İdaresi bütçesinden alınması hususu görüşülerek Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi.


Boğazkale’ye bağlı Yanıcak Köyü’ne ait köy yerleşik alanı ve civarı sınır tespitinin belirlenmesi görüşülerek onaylandı.


İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün İl Özel İdaresi bütçesinden harcama yapma imkanı geçtiğimiz yıl sona erdi. İl Özel İdaresi bütçesinde yer alan ödeneklerin kullanılması kurumsal bazda Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü eliyle gerçekleştirildiğinden harcanmayan ve 2014 yılı bütçesine devreden 144 bin 390,19 TL’nin Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü bütçesinin doğal afet giderlerine aktarılması ile ilgili plan ve bütçe komisyonunca hazırlanan rapor görüşüldü.


Meclis ayrıca Alaca’ya bağlı Karatepe Köyü yerleşik alanı ve civarı sınır tespiti ile ilgili imar ve Bayındırlık Komisyonu’nca hazırlanan raporu görüştü.


Eğitim bütçesinin görüşmelerinde söz alan MHP’li Meclis Üyesi Celal Güngör, Sungurlu’nun Akçay köyü okulunda tek tuvaletin bulunduğunu belirterek, ödenek talebinde bulundu.



Son Güncelleme: 14.11.2014 17:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.