Emekliye şaka gibi ikramiye

MALİYE Bakanı Naci Ağbal, 30 yıldan fazla çalışan memurlara ek emekli ikramiyesi verilmesiyle ilgili düzenlemeden yararlanacaklar arasında “60 kuruş fark alacakların da” olduğunu açıkladı.

22 Aralık 2016 Perşembe 17:02
Emekliye şaka gibi ikramiye

MALİYE Bakanı 
Naci Ağbal, 30 yıldan fazla çalışan memurlara ek emekli ikramiyesi verilmesiyle ilgili düzenlemeden yararlanacaklar arasında “60 kuruş fark alacakların da” olduğunu açıkladı.

Ağbal, yargının verdiği kararlar doğrultusunda düzenleme yaptıklarını belirtti. 30 yıldan fazla hizmeti olmasına karşın emekli olurken 30 yıl üzerinden ikramiye ödenen memurlarla ilgili Anayasa Mahkemesi ve Danıştay’ın aldığı kararlar sonrası, düzenleme yapılması gündeme gelmişti. Bu düzenleme, önceki gün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşmeleri yapılan torba tasarıda yer aldı. Komisyon da birçok vekil de bu konuya dikkat çekti. Bakan Ağbal, bu cetveldeki ödemelerin 60 kuruştan başladığı bilgisini verdi. Bu ödemenin ek göstergesi olmayanları kapsadığını kaydeden Ağbal şöyle devam etti:

“Yani 1989 yılında ek göstergesi hiç olmayan birisi için 15/7/1989 tarihi itibarıyla 60 kuruş diyor ama yakın yıllara geldiğimiz zaman bu rakamlar 3 bin liraya kadar çıkıyor. Normal yani, ilgili yıl yaklaştıkça bu tutarların artması normal ama bu meseleyi bir düzene kavuşturmak için yani iki yolumuz var. Ya hiç müdahale etmeyeceğiz ya da yargının şu anda vermiş olduğu kararları takip edeceğiz. Vekalet ücretleri de ödenecek. Bu kişiler de bu miktarlar da yargının hukuka uygundur dediği. Bakın yargı burada kendisini yasa koyucunun yerine koyup hukuk inşa etmiş. Şimdi bunu da bir tarafa bırakmayalım. “ (Hürriyet)



 

Son Güncelleme: 22.12.2016 17:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.