En çok aranan işçiler onlar

Çorum İş Kur İl Müdürlüğü en fazla işçi aranan ve istihdam beklenen sektör ve meslekleri belirledi

13 Ekim 2017 Cuma 09:57
En çok aranan işçiler onlar

Çorum İş Kur İl Müdürlüğü tarafından yapılan araştırmada kentte en fazla istihdam artışı beklenen sektörler ve meslekler belirlendi. 

İş Kur İl Müdürü Ali Şahan, il genelinde 449 işyerini ziyaret ederek eleman ihtiyaçlarını tespit ettiklerini belirterek, piyasanın önde gelen faaliyetleri arasında imalat, toptan ve perakende ticaret ve inşaat sektörleri yer aldığını söyledi.

İl genelinde 20 kişinin üzerinde istihdamlı işyerlerinin yüzde 20,7’sinde 659 kişilik açık iş olduğu tespit edildiğini dile getiren Şahan, “Çorum’da açık iş oranı yüzde 2,7 olarak hesaplanmış ve en yüksek açık iş oranına sahip sektör yüzde 15,6 ile mesleki, bilimsel ve teknik faaliyetler olmuştur. Açık işi en çok olan işyerleri yüzde 50 oranı ile mesleki, bilimsel ve teknik faaliyetler sektörü ve yüzde 29,1 ile madencilik ve taş ocakçılığı sektörüdür. İşverenlerin en çok talepte bulundukları meslekler makine montajcısı, makineci (Dikiş), konfeksiyon işçisidir. Açık işlerde en çok aranılan ilk üç beceri fiziki ve bedensel yeterlilik, yeterli mesleki-teknik bilgi ve tecrübe ve takım çalışmasıdır. İşverenler talep ettikleri açık işleri en çok İŞKUR ve akraba-eşdost aracılığı ile aramaktadır. Araştırma kapsamındaki 20+ istihdamlı işyerlerinin yüzde 43,8’inde bin 23 kişinin temininde güçlük çekilmektedir. Eleman temininde en çok güçlük çekilen meslekler makineci (dikiş), tuğla imal işçisi, seramik imal işçisi, konfeksiyon işçisi, kaynakçı (oksijen ve elektrik), beden işçisi (genel), gaz altı kaynakçısı, beden işçisi (inşaat), garson (servis elemanı) ve kamyonet şoförü meslekleridir. Ayrıca 20+ istihdamlı işyerlerinde 916 kişilik istihdam artışı beklenmektedir. İşverenler, 2018 yılı Nisan ayı sonuna kadar istihdamlarının yüzde 3,9 oranında artmasını öngörmektedirler. En fazla istihdam artışı beklenen sektörler imalat, inşaat, idari ve destek hizmet faaliyetleridir. Makineci (dikiş), tuğla imal işçisi ve konfeksiyon işçisi mesleklerinde istihdam artışı beklenirken elektrik teknisyeni, beden işçisi (inşaat) ve betonarme demircisi mesleklerinde istihdam azalışı beklenmektedir” dedi.






İHA










Son Güncelleme: 13.10.2017 13:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.