Enflasyon can yakıyor

BASK Çorum İl Temsilcisi Hayati Çam enflasyon artışının memurda kayba neden olduğunu belirtti.

06 Aralık 2017 Çarşamba 00:47
Enflasyon can yakıyor

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Çorum İl Temsilcisi Hayati Çam, TÜİK tarafından açıklanan Kasım  ayındaki  % 1,49’luk TÜFE artışının, memurlara verilen Ocak (2017) ve Temmuz (2017) artışlarının, aylık bazdaki kümülatif kayıpları karşılamadığı gibi, kayıpların artmaya devam ettiğini, aylıkların eridiğini ve memur ve emeklilerinin canını yakmaya devam ettiğini söyledi.

Çam, yaptığı açıklamada, 2017’nin kayıp yıl olduğunu, memurlar ve emeklilerinin enflasyon kayıplarını telafi edemediklerini belirterek, “Hükumet ve sosyal taraflar; ikinci iş ve gelir getirici iş yapması yasak olan memurların,  çok fakir, fakir, orta, orta üstü ve zengin gelir dilimlerinden hangisinde olması gerektiğinden yola çıkarak sorunu kalıcı şekilde çözmelidirler.” dedi.

Son Güncelleme: 06.12.2017 00:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165