Esnafa 24 Haziran hatırlatması

ÇESOB Başkanı Recep Gür de, 24 haziran'da esnafı alkollü içki satış yasağına uymaları konusunda uyardı.

18 Haziran 2018 Pazartesi 16:07
Esnafa 24 Haziran hatırlatması

24 Haziran’da saat 06.00’dan 24.00’e kadar her ne suretle olursa olsun alkollü içki satılması, içkili yerlerle umumi mahallerde her çeşit alkollü içki verilmesi ve içilmesi yasaklandı. Ayrıca emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiç kimse silah taşıyamayacak.

Oy verme süresince kahvehane, kıraathane ve internet kafeler gibi bütün umumi eğlence yerleri kapalı olacak. Eğlence yeri niteliğini taşıyan lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek. Seçim yasaklarına uyulmak şartıyla saat 18.00’den sonra düğün yapılabilecek.

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Recep Gür de, tüm Çorum esnafını alkollü içki satış yasağına uymaları konusunda uyardı.

Başkan Gür, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında şu bilgileri paylaştı: “298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunun 79. maddesinde;  ‘Oy verme günü, her ne suretle olursa olsun, ispirtolu içki satılması, içkili yerlerle umumi mahallerde her çeşit ispirtolu içki satılması, verilmesi, içilmesi yasaktır. Oy verme günü, bütün umumi eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalır. Eğlence yeri niteliğini haiz lokantalarda yalnız yemek verilir. Oy verme günü, emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiçbir kimse köy, kasaba ve şehirlerde silah taşıyamaz’ düzenlemesine yer verilmiştir.

Bu nedenle, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’nın ilgide kayıtlı kararı gereğince,

1- Oy verme günü olan 24 Haziran 2018 Pazar günü sabah saat 06.00’dan gece saat 24.00’e kadar;

- Her ne suretle olursa olsun alkollü içki satılması, içkili yerlerle umumi mahallerde her çeşit alkollü içki satılması, verilmesi, içilmesi,

- Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlar hariç olmak üzere, köy kasaba ve şehirlerde ateşli silahların, patlayıcı maddelerin, saldırı ve savunmada kullanılmak üzere yapılmış her türlü kesici, delici veya bereleyici aletin, yakıcı, aşındırıcı, yaralayıcı, boğucu, zehirleyici, sürekli hastalığa yol açıcı nükleer, radyoaktif, kimyasal, biyolojik maddelerin taşınması yasaktır.

2- Oy verme günü oy verme süresince (08.00 - 17.00) kahvehane, kıraathane, internet kafeler gibi bütün umumi eğlence yerleri kapalı kalacak ve eğlence yeri niteliğini taşıyan lokantalarda yalnızca yemek verilebilecektir.

- Seçim yasaklarına ve yukarıda belirtilen kurallara uymak şartıyla oy verme günü saat 18.00’den sonra düğün yapılabilecektir.”

Son Güncelleme: 29.07.2018 00:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165