‘Girişimci değilseniz rekabet edemezsiniz’

Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Vekili Turgut Boz, girişimci olmayan...

17 Ekim 2014 Cuma 15:49
 ‘Girişimci değilseniz rekabet edemezsiniz’


Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Vekili Turgut Boz, girişimci olmayan KOBİ’lerin rekabet şansını yitirdiğini söyledi. Anitta Otel’de düzenlenen TEB KOBİ Akademi eğitiminde konuşan Boz, “Klasik kafaları terk etmemiz lazım, Türkiye’de işletmelerin % 20’si 5 yıl içinde kapanıyor. Girişimci değilseniz, rekabet edemezsiniz.” dedi.


Türkiye’de KOBİ’lerin istihdam ve ekonomik anlamda büyük bir kitleyi temsil ettiğine işaret eden Turgut Boz, Türkiye’de faaliyet gösteren 2 milyon 600 bin işletme bulunduğunu, bunların ancak 3 bin 763’ünün kurumsal olabildiğini hatırlattı.


KOBİ’lerin büyük ve kurumsal firmalara nazaran daha az istihdam sağladığı yönünde yanlış değerlendirmelere tabi tutulduğunu hatırlatan Boz, KOBİ sayısının hesaba katılması durumunda, Türkiye’nin istihdam oranının %76’sının KOBİ’ler tarafından üstlenildiği gerçeğinin göz ardı edilmemesi gereken bir durum olarak kendisini gösterdiğini dile getirdi.


“Bilgi ve finansmanı birlikte geliştiriyoruz.” sözleriyle çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendiren Turgut Boz, yatırımcı ve girişimci olmak arasında fark bulunduğunu, Türkiye’nin girişimci endeksini daha yukarılara taşımak gerektiğini bildirdi.




Son Güncelleme: 17.10.2014 15:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.