Hayvan Pazarı bitti, mezbaha sırada

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yeni hayvan pazarının bu ay sonu biteceğini açıkladı

03 Aralık 2017 Pazar 18:11
Hayvan Pazarı bitti, mezbaha sırada

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İskilip Yolu Köprüalan köyü yakınlarında inşaatı devam eden yeni hayvan pazarının ay sonuna kadar tamamlanacağını açıkladı.

Belediye basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, Başkan Külcü, Başkan Yardımcıları Alper Zahir, Turhan Candan ve Etüd Proje Müdürü Köksal Çöldaş ile birlikte Hayvan Pazarı'nda incelemelerde bulundu.  Külcü, hayvan pazarının zeminine asfalt serimi için temsili olarak finişerin operatör koltuğuna oturdu.

BÖLGENİN MERKEZİ OLACAĞIZ

Çorum’u, bölgenin ve Türkiye’nin en önemli hayvan ticaret noktalarından biri haline getirecek olan modern hayvan pazarı projesinde sona gelindiğini belirten Külcü, hayvan pazarı inşaatı ile ilgili yetkililerden bilgi aldı. Külcü, bir aksilik olmazsa hayvan pazarında çalışmaların yıl sonuna kadar biteceğini vurguladı.

Göreve geldikleri 2009 yılından beri Çorum’da köklü bir değişim, yenilenme yaşandığını belirten Başkan Külcü, “Çorum Belediyemizin şehrin muhtelif noktalarında yürütmekte olduğu kentsel yenilenme çalışmasının bir güzel örneğini de üzerinde bulunduğumuz şantiye alanında görüyoruz. Burası mevcut hayvan pazarının yenilenmesi ve şehrin dışına taşınması için yapılan yeni hayvan pazarımız. 2017 yılının başında ihalesini yaptığımız yeni hayvan pazarında son aşamaya geldik. Aralık ayı sonuna doğru da tamamlanması planlıyoruz” dedi.

Hayvan pazarının Çorum için önemine de vurgu yapan Başkan Külcü, “Birincisi Belediyemiz açısından, kentsel dönüşüm, yenilenme anlamında şehrin dışına taşınacak olması, ikincisi ise Çorum’da hayvancılığın gelişmesi ve yeni üretim alanlarının oluşması bakımından önem arz ediyor. Bölgesel olarak baktığımızda Çorum, Ankara’nın doğusunda önemli hayvan pazarlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Yapımının tamamlanmasıyla birlikte inşallah burada 3 bin büyükbaş hayvan, 3 bin de küçükbaş hayvan aynı anda satışa sunulabilecek. Yeni hayvan pazarımız, bölgesel olmaktan ziyade Çorum’u, Ankara’nın doğusundaki 3 önemli noktadan biri haline getirecek. Kars, Şarkışla ve Çorum olmak üzere 3 önemli hayvan satış noktası ortaya çıkmış olacak” dedi.

MEZBAHA YAPILIYOR

2014 seçimleri öncesi verdikleri sözleri yerine getirdiklerini kaydeden Başkan Külcü, yeni hayvan pazarı ve mezbahanın da bu projeler arasında yer aldığını belirtti. Mezbahanın da yeni hayvan pazarı yanında yapılmaya başlandığını, mezbahanın da 6 ay kadar bir süre sonunda teslim alınacağını kaydeden Başkan Külcü, “Mezbahanın hayvan pazarı yanında olması ve modern imkânları da hayvan tüccarlarını buraya çekecektir” dedi.

PAZARDA ASFALT BAŞLADI

Yol çalışmalarını inceleme esnasında finişerin operatör koltuğuna oturan Başkan Külcü, yeni hayvan pazarının asfalt serimini de gerçekleştirdi. Asfalt ekibinin cumartesi, pazar demeden çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Başkan Külcü, “Cumartesi olmasına rağmen asfalt serim ekibimiz çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Yüklenici firma da mezbaha alanının hafriyat çalışmalarını yürütüyor” dedi.

Başkan Külcü, incelemeleri esnasında işçilerle sohbet edip çay içti.

MALİYETİ 35 MİLYON LİRA

Hayvan pazarı ve mezbahanın maliyetlerinin 35 milyon TL olduğunu açıklayan Başkan Külcü, yapılan hizmetlerin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Son Güncelleme: 03.12.2017 18:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165