Hayvan Pazarı’na banka şubesi

Çorum Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Hayvan Pazarı’nda bayram hareketliliği yaşanırken, Türkiye'de ilk kez bir banka şubesinin pazara şube açtığı belirtildi.

13 Ağustos 2018 Pazartesi 17:50
Hayvan Pazarı’na banka şubesi

Çorum Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Hayvan Pazarı’nda Kurban Bayramı hareketliliği yaşanıyor.

Belediye Başkanı Zeki Gül, Kurban Bayramı öncesinde ve bayram süresince her gün açık tutulacak olan Hayvan Pazarı’ndan vatandaşların son derece memnun olduğunu bildirdi.Çorum’un bölgenin en büyük hayvan pazarına sahip olduğunu belirten Başkan Gül, “3 bin büyük, 3 bin küçükbaş hayvanın rahatlıkla sığacağı 115 bin metre kare alana sahip bir hayvan pazarımız var.  Pazar içerisinde satış yapan esnafın her türlü rahatlığı düşünüldü. Bilindiği gibi daha önceden hayvan satışları çadır altında ve sıkıntılı koşullarda yapılıyordu. Şimdi ise girişte bütün araçların ve hayvanların dezenfektesi yapılıyor. Ve pazara öyle giriş yapılabiliyor. Kapalı alanlarımız, açık alanlarımız, padoklar, samanlık, lokanta, kafeterya mescid, cafe, konaklama yeri gibi birçok alan yeni hayvan pazarımızda mevcut” dedi.

Çevre ve insan sağlığı açısından da oldukça modern bir Hayvan Pazarı inşa ettiklerini söyleyen Başkan Gül; “pazarımızda oluşan katı atıkların kepçe ve diğer iş makineleriyle temizliği yapılıyor. Toplamış olduğumuz katı atıkları römorklarla Katı Atık Bertaraf İstasyonumuza gönderiyoruz. Dolayısıyla çevre ve insan sağlığını tehdit eden unsurlar da ortadan kalkıyor. Diğer yandan atıkların neden olduğu sinek oluşumunu da engelleniyor.  Çamurdan, tozdan, topraktan arınmış, tamamen hijyenik ve sağlıklı ortamlarda hizmet veren hayvan pazarımızdan vatandaşlarımızın memnuniyetlerini dile getirmesi bizleri oldukça memnun ediyor. Çorum’un ve Çorumlunun hak ettiği çalışmaları yapmaya devam ediyoruz” dedi.

VETERİNER KONTROLÜ

Gül, hayvan pazarına kurbanlık olarak getirilen büyük ve küçükbaş hayvanların Çorum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve İl Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü veterinerleri tarafından denetimden geçtiğini, bölgenin en büyük hayvan pazarında, sabah erken saatlerde hayvan girişi ile başlayan denetimlerin, akşam saatlerine kadar devam ettiğini vurguladı.

VAKIFBANK ŞUBE AÇTI

Öte yandan bir devlet bankası Hayvan Pazarı’nda şube açarak esnaf ve vatandaşların işleri daha da kolaylaştırdı.

Türkiye’de bir ilk olarak Hayvan Pazarı’nda banka şubesi açıldığını belirten Belediye Başkanı Zeki Gül, “Esnafımız ve vatandaşlarımız EFT ve havale gibi işlemlerini daha kolay hale geldi. Hayvan Pazarı’nda banka şubesi açılan ilk şehir Çorum oldu. Vakıfbank yetkililerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Son Güncelleme: 13.08.2018 18:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165