Hayvancılığa önemli katkı

Çorum'da kurulan silaj paketleme servisi hayvancılık sektörünün gelişimine önemli katkı sağlayacak.

15 Haziran 2018 Cuma 02:09
Hayvancılığa önemli katkı

Silaj paketleme makinesi hizmete girdi.

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinde gerçekleştirilen programa Vali Necmeddin Kılıç, Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkanı Zeki Gül, Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı, daire amirleri, birlik üyeleri ve çiftçiler katıldı.

Valilik’ten yapılan açıklamaya göre, Çorum’da kurulan silaj paketleme servisi ile büyük baş hayvanların yemlemesinde kullanılan mısır silajının biçildikten hemen sonra 500 kg’lık rulo balyaları kentte üretilebilecek, silajın hava ile temas etmesi sonucu %30 ‘a varan kayıpların önlenmesi sağlanacak ve ilimizde hayvancılık sektörü daha ileri seviyelere çıkarılabilecek.

Silaj paketleme makinesinin ilimizde kullanımı ile üretilecek kaliteli silaj sayesinde, süt üretim maliyetleri azalacak hayvanların süt verimi artırılabilecek hayvan sağlığı ve refahı olumlu yönde etkilenecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.