Hazine arazileri için son tarih

Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Hazine arazilerini almak için son başvuru...

20 Nisan 2015 Pazartesi 13:11
 Hazine arazileri için son tarih


Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Hazine arazilerini almak için son başvuru tarihinin 27 Nisan 2015 olduğu bildirildi.


Hazineye ait tarım arazilerinin satışı için Çorum’da Milli Emlak Müdürlüğü’ne, diğer ilçelerde ise ilgili Mal Müdürlüklerine en geç 27 Nisan Pazartesi gününe kadar başvuru yapılması gerektiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi;


“Kamuoyunda 2B Yasası olarak bilinen 6292 sayılı Kanun 26 Nisan 2012 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiş Kanunun 12. maddesinde de Hazineye ait tarım arazilerinin satışına ilişkin düzenlemelere yer verilmiştir. Kanunla, Hazineye ait tarım arazilerinin satışında hak sahiplerine birçok avantajlar ve ayrıcalıklar getirilmiştir.


Hazineye ait tarım arazilerinin doğrudan satın alınmasında taşınmazların kiracıları, kullanıcıları ve paydaşları, kiracılarının ve kullanıcılarının 31 Aralık 2011 tarihi itibarıyla en az 3 yıldan beri taşınmazı kiralamış, kullanıyor olmaları ya da bu taşınmazların kullanım ve süre şartlarına tabi olunmaksızın paydaşı olunması şartıyla hak sahibi olabilmektedir.


Satış bedeli, rayiç bedelin yüzde 50'sidir ve peşin ödemelerde satış bedeline ayrıca yüzde 20 oranında indirim uygulanacaktır.


Başvuru tarihi itibarıyla son 5 yıl için tahsil edilen ecrimisil ve kira bedelleri satış bedelinden mahsup edilmektedir.


Belediye ve mücavir alan (30 Mart 2014 itibariyle) sınırları dışında olup, Kanundaki diğer kısıtlamalar dışında kalan Hazineye ait tarım arazilerinin satışı için ilimizde Milli Emlak Müdürlüğüne, diğer ilçelerde ise ilgili mal müdürlüklerine en geç 27 Nisan 2015 tarihine kadar Kanunun sağlamış olduğu bu ayrıcalık ve avantajdan tüm hak sahiplerinin faydalanabilmesi için bir an önce başvuruda bulunmaları gerekmektedir.”



Son Güncelleme: 20.04.2015 13:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.