İhracatta Çorum-Bosna işbirliği

Ekonomide Çorum-Bosna işbirliği için önemli adımlar atılıyor

20 Şubat 2018 Salı 09:12
İhracatta Çorum-Bosna işbirliği

Tüm Sanayici Ve İşadamları Derneği Çorum Şubesi, Çorum’dan Bosna-Hersek’e ihracatı artırmak ve sosyo -ekonomik ilişkileri geliştirmek amacıyla oluşturulacak köprünün temelleri Türk Bosna-Hersek İş Adamları Derneği (TUBSİAD) ile atılıyor.

Türk Bosna-Hersek İş Adamları Derneği (TUBSİAD) Başkan Yardımcısı Murat Halıcı, TÜMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı  Abdurrahman Kılıç ve yönetim kurulu üyeleri dün TÜMSİAD Şube Merkezi’nde toplantı düzenlendi.

Toplantıda konuşan TÜMSİAD Başkanı Abdurrahman Kılıç,  Bosna-Hersek’in temel ihtiyaçlarını ve yatırım yapılabilecek alanları Bosna’ya yapılan iş gezisinde gördüklerini belirterek,  “Orada Türk Bosna-Hersek İş Adamları Derneği yöneticileri ile oturup iki ülke arasında özellikle Çorum merkezli neler yapılabilirliğin ve  sorunların  aşılması noktasında sıkıntıları masaya yatırdık. Oldukça verimli geçen iş gezimizde güzellikler tespit ettik.  Çorum merkezli  ekonomik ilişkilerin kurulması için ilk adımın işbirliği protokolü olacağına inanarak bu konuda Çorum’da faaliyet gösteren tüm iş adamlarımıza da iki ülke arasında ihracatta fayda sağlayacak öncülüğün adımlarını da atmış bulunmaktayız.

“Lider Ülke Güçlü Türkiye” vizyonundan hareketle Bosna-Hersekle ilişkilerimizde Çorum merkezli ihracata yönelik yeni bir dönüm noktası başlatmayı hedefliyoruz; TÜMSİAD- TUBSİAD her iki kardeş  kurumun da hedefinde “Güçlü Türkiye Güçlü Bosna-Hersek” tespit ve çalışmalarımız doğrultusunda  iş birliğini TUBSİAD’la  imza altına alıyoruz” dedi.

Bosna-Hersek’ten gelen Türk Bosna-Hersek İş Adamları Derneği (TUBSİAD) Başkan Yardımcısı Murat Halıcı ise,  2014 yılında çeşitli sektörlerde çalışan Türk ve Bosna Hersekli iş adamlarının katılımı ile Türk ve Bosna Hersek İş Adamları Derneği’nin kurulduğunu hatırlatarak, “Kurumsal çalışmalarımızın tamamlanması ile birlikte özellikle bölgedeki zenginliklerin ve pazarı doğru değerlendirilerek, bölgede Türkiye merkezli bir çalışma yapılması temel hedefimizdir. Bu nedenle çalışmalarımız zenginleştirmek, Bosna Hersek'te bulunan iş dünyasını Türkiye'de bulunan iş dünyası ile entegrasyonunu sağlamak amacıyla; özellikle yurt dışında Türk İş Adamları arasındaki irtibatı sağlamak ve iş adamları dernekleri ile birlikte ortak çalışma konuları belirlenmesi amacıyla çeşitli Türkiye de bulunan iş adamları dernekleri başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları ve Ticaret Sanayi odaları ile ortak protokoller imzalamaktayız. Bu kapsamda TUBSİAD olarak Tüm Sanayici İş Adamları Derneği Çorum Şube Başkanlığı ile ortak çalışma konularının belirlenmesi ve iş dünyası merkezli Türkiye ve Bosna Hersek işbirliğinin daha güçlü sağlanması hususu dikkate alınarak ortak protokol imzalanmıştır” diye konuştu.

Son Güncelleme: 20.02.2018 09:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorum 2018-02-20 20:35:06

Bosnalılar kara yolu ile mi gelecekler Çorum’a ne yapsanız boş kimse gelmez