İkinci Sanayi Sitesi'ne yol açılıyor

Sanayinin Ankara yoluna bağlantısı için yeni yol çalışması

13 Ağustos 2017 Pazar 15:09
İkinci Sanayi Sitesi'ne yol açılıyor

S.S. Zanaatkarlar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi tarafından Yaydiğin mevkiinde inşa edilecek olan toplu işyerleri inşaat çalışması öncesi Çorum Belediyesi tarafından sanayinin Ankara yoluna bağlantı sağlayabilmesi için yeni yol çalışması başlatıldı. Yol çalışması bittiğinde Çorum-Ankara yolundan sanayiye daha kolay ulaşım sağlanabilecek.

Kooperatif Başkanı Necmettin Uzun’un gayretleriyle yaklaşık 7 aydır plan ve proje çalışmaları devam eden ve kısa sürede uzun mesafe alınan yeni sanayi sitesi kurma girişimlerinde artık sona gelindi.

Yapılan açıklamaya göre, Çorum Belediyesi tarafından geçtiğimiz Cuma günü başlatılan yol açma çalışması nedeniyle Kooperatif Başkanı Necmettin Uzun tarafından sanayi sitesinin kurulacağı alanda kurban kesildi. Kurban kesim törenine Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Hıdır Balaban, S.S. Hitit 19 Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Nurullah Müstet’in yanı sıra çok sayıda zanaatkar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi üyesi katıldı.


Kurban kesimi öncesinde Kooperatif Başkanı Necmettin Uzun ve yeni sanayi sitesinin mimari projesinde görev alan mühendisler tarafından kooperatif üyelerine harita üzerinde detaylı bilgiler verildi.


Konuşmasına yeni Çorum’un mimarı Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye minnettar olduklarını belirterek başlayan Kooperatif Başkanı Uzun, yeni işyerlerinin maliyetini daha hesaplı ve esnafa fazla külfet bindirmeden yapma gayreti içerisinde olduklarını söyledi.


Yaydiğin mevkiinde bulunan alanda modern bir sanayi sitesi kuracaklarını dile getiren Necmettin Uzun, “Şehir merkezinde kalmış sanayi sitelerinin uygun yerlere taşınması için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları vardır. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda biz de gereken hazırlıklarımızı yaptık ve en kısa zamanda yeni işyerlerinin temelini atacağımıza inanıyoruz.  Kooperatif olarak Çorum esnafına en iyi, en modern işyerlerini kazandırmak istiyoruz ve bunun için azim ve kararlılıkla çalışmalarımızı ilk günkü heyecanla bugün de sürdürmeye devam ediyoruz.


Bu yolda bizlere destek veren, bizlere güvenen ve her zaman yanımızda olan esnaf ve sanatkar kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ayrıca bu süreç zarfında bizlerden yakın ilgi ve alakalarını esirgemeyen Milletvekillerimize, Sayın Valimize, Belediye Meclis üyelerimize, siyasi parti temsilcilerine, esnaf odası başkanlarımıza ve her zaman esnafın yanında olan Belediye Başkanımız Sayın Muzaffer Külcü’ye özellikle teşekkür etmek istiyorum. Belediye Başkanımız bütün taleplerimizle bire bir yakından ilgilendi. Sanayi sitesinin yapılmasında herhangi bir aksaklık yaşanmaması için elinden gelen tüm çabayı gösterdi ve göstermeye de devam ediyor” dedi.


Kooperatif Başkanı Uzun’un konuşmasının ardından ise yeni sanayi sitesinin kazasız belasız inşa edilmesi için hep birlikte dua edilerek, kurban kesildi.





Son Güncelleme: 14.08.2017 01:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.