İŞKUR'dan 3 projeye destek

İŞKUR iş kurmak isteyen eski hükümlü ve engelli vatandaşlara hibe desteği sağlıyor

13 Kasım 2017 Pazartesi 12:44
İŞKUR'dan 3 projeye destek

Çorum Çalışma ve İŞKUR İl Müdürlüğü’nce iş kurmak isteyen eski hükümlü ve engelli vatandaşlara geri ödemesiz hibe desteği vcriliyor.

Ülke genelinde olduğu gibi Çorum’da da İstihdam konusunda en fazla zorluk çeken eski hükümlü ve engelli vatandaşlara yönelik olduğu belirtildi.

İş bulma konusunda dezavantajlı konumda olanların başında eski hükümlü ve engellilerin geldiği, bu nedenle onlara destek amacıyla bir proje başlatıldığı açıklandı. Proje ile eski hükümlü ve engelli vatandaşların iş kurması amaçlanıyor. Engelli ve eski hükümlüleri topluma kazandırmak ve istihdama destek vermek maksadıyla engelli vatandaşlara 50 bin lira, eski hükümlülere ise asgari ücretin 15 katına kadar hibe desteği veriliyor.

ÇORUM’DA PROJEYE DESTEK VERİLDİ

İl İstihdam Kurulu’nda uygun görülüp İŞKUR Genel Müdürlüğü tarafından onaylanarak  kabul edilen projeler neticesinde kendi işlerini kurabilme ve hayatlarını devam ettirebilmeleri için, Eski Hükümlü Gazi Yüksel’e köyünde “Besi Hayvancılığı” yapabilmesi kapsamında 3 adet  büyük baş hayvan alımı için 28.245 TL, Eski Hükümlü Sedat Kaya’ya Büyük Düvenci köyünde “Besi Hayvancılığı” yapabilmesi kapsamında 3 adet büyük baş hayvan alımı için 28.985 TL ve Eski Hükümlü Selami Dündar’a “Sıhhi Tesisatçılık” mesleğini ifa edebilmesi için 31.450 TL hibe desteği sağlanması için protokoller imzalandı ve taahhüt edilen meblağlar ileri tarihlerde İŞKUR tarafından ödenecek.

PROJELER DESTEKLENECEK

Desteklerden faydalanacakların Çalışma ve İŞKUR İl Müdürlüğüne kayıtlı olmak, engelliler için en az yüzde 40 engelli raporuna sahip olmak, eski hükümlüler için hükümlü belgesi olması, emekli olmamak, vergi mükellefi olmak ve mutlaka girişimcilik belgesine sahip olmak. Bu şartlara uyan engelli ve eski hükümlü vatandaşların hibe çağrısından faydalanmaları için son başvuru tarihi olan 11.12.2017 tarihine kadar Çorum Çalışma ve İŞKUR İl Müdürlüğü’ne başvuruları gerekiyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.