Kaybolan meslekleri yapana faizsiz kredi

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Yalçın Kılıç, kaybolmaya yüz tutan meslek...

27 Ocak 2015 Salı 15:23
 Kaybolan meslekleri yapana faizsiz kredi


Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Yalçın Kılıç, kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında faaliyet gösteren esnaf ile yeni girişimcilere sıfır faizli kredi uygulamasının başladığını bildirdi. Buna göre; el dokumacılığı, bakır işletmeciliği, çini çömlek yapımı, sedef kakma ve ahşap oyma işleri, kaşıkçılık, bastonculuk, semercilik, yazmacılık, yorgancılık, keçecilik, lüle ve oltu taşı işçiliği, çarıkçılık, yemenicilik oyacılık gibi meslekleri yapanlara sıfır faizli kredi çekebilecek.


Başkan Kılıç, yaptığı açıklamada, esnaf ve sanatkarlara kredi kefalet kooperatifleri aracılığıyla kullandırılan kredilere ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı’nın 21 Ocak 2015 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanmasıyla esnaf ve sanatkârlara büyük kolaylık sağlayan kredi uygulamalarının hayata geçtiğini kaydetti.


Yalçın Kılıç, esnaf ve sanatkarların beklentileri sonrasında Başbakan tarafından müjdelenen uygulamaların Bakanlar Kurulu’nun konuyla ilgili kararı ile hayata geçtiğini belirterek, şöyle konuştu: “Böylece el dokumacılığı, bakır işletmeciliği, çini çömlek yapımı, sedef kakma ve ahşap oyma işleri, kaşıkçılık, bastonculuk, semercilik, yazmacılık, yorgancılık, keçecilik, lüle ve oltu taşı işçiliği, çarıkçılık, yemenicilik oyacılık ve bu işlere benzerlik gösterdikleri Maliye Bakanlığı tarafından kabul edilen geleneksel, kültürel, sanatsal değeri olan ve kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında faaliyetini sürdüren esnaf ve sanatkâra pozitif ayrımcılık yapılacak. Bu meslek erbabının 2015 yılında kullanacağı kredilerin faizinin tamamı hazine tarafından karşılanacak, esnafımızın cebinden faiz ödemesi çıkmayacaktır. Bu kolaylık unutulmaya yüz tutan bu mesleklerde faaliyet göstermek suretiyle kültürel ve sanatsal değerlerimizin dünden bugüne yeni kuşaklara aktarılmasında köprü işlevi görenlere hükümetimizin gösterdiği vefanın bir göstergesidir.”


ÇESOB Başkanı Kılıç, yeni düzenlemeyle ayrıca; kredi başvuru tarihi itibariyle, en az 3 yıllık ustalık belgesine sahip olan ve ustalık belgesiyle ilgili meslek kolunda, son 1 yıl içinde kendi adına işletme kurduğunu belgeleyen girişimci esnaf ve sanatkârların da sıfır faizle kredi kullanma imkânına kavuştuklarını açıkladı.


Kılıç, imalat ve tamirat ile hizmetle ilgili meslek kollarında faaliyet gösteren esnaf ve sanatkârlara kullandırılan krediler için ödenmesi gereken faizin yarısının da hazine tarafından karşılanacağını sözlerine ekledi.




Son Güncelleme: 27.01.2015 15:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.