KDV indirimi daimi olsun

Mobilya sektörü KDV'de indirimin sürmesini istiyor

11 Eylül 2017 Pazartesi 21:03
KDV indirimi daimi olsun

Erdallar Mobilya Sahibi Murat Erdal, Eylül ayının sonuna kadar uygulanacak olan mobilyada KDV indiriminin daimi olmasını istediklerini bildirdi.

Şubat ayından bu yana KDV indiriminin %18’den yüzde 8’e indirilmesi ile mobilya sektöründe satış oranlarının yüzde 30’un üzerine çıktığını, 3 Şubat’tan bu yana iç pazarda çok ciddi anlamda hem istihdam sağlanarak iş anlamında olumlu aşama kaydedildiğini belirten Erdal, şöyle dedi;

Bugün verilere bakıldığında Türkiye genelinde 500 bin kişinin istihdam ettiği mobilya sektöründe, KDV indirimi ile birlikte 20 bin civarında istihdam artışı yaşanmıştır. Son 15 yıl içerisinde mobilya sektörü katma değeri yükseltmiş, bununla birlikte dünya pazarında kalitesiyle birlikte pazardaki yerini korumuştur.


Bankaların verdiği raporlara göre şubat ayından bu yana kredi kartı ile mobilya alımlarında artış olduğu görülmüştür. 30 Eylül’den itibaren KDV indiriminin kanunlaşmasını Çorumlu mağazacı ve imalatçı esnafları olarak beklemekteyiz. Bu uygulama sektörümüzün makinalaşması ve kalitenin artmasına büyük katkı sağlayacaktır. KDVoranının yüzde 8’e  sabitlenmesi ile birlikte haksız rekabetin önüne geçilecektir. Yatırımcı arkadaşlarımızın geleceğe umutla bakmalarında KDV’nin sabitlenmesinin önemi büyük olacaktır.


Çorumlu hemşerilerimizin mobilya ihtiyaçlarında özellikle yerli esnafı ve yatırımcıyı tercih ederek alış veriş yapmaları hem şehrimiz ekonomisine destek olacak hem de yerli işletmelerin güçlenmelerine hız verecektir. Her koşulda yerli esnafın desteklenmesi öncelikli isteklerimiz arasındadır.


İsteklerimize her zaman olumlu karşılık veren, bu gün ve bu günden sonraki zamanlarda mobilya sektörüne katkısı olan devlet büyüklerimize ve muhalefet parti temsilcilerimize minnettarız. Mobilya sektöründen ekmeğini kazanan tüm mağazacı ve imalatçı arkadaşlarıma kazasız, bol kazançlı günler dilerim.”









Son Güncelleme: 11.09.2017 21:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.