Konaklı ikna oluyor

Konaklı köyünde arazi toplulaştırma bilgilendirme toplantısı yapıldı

22 Kasım 2017 Çarşamba 11:13
Konaklı ikna oluyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Konaklı Köyü’nde arazi toplulaştırılması konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı, Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Murat Yemenci, Düvenci Belediye Başkanı Necmettin Yalçın, Konaklı Muhtarı İdris Patlak, yüklenici firma yetkilileri ile köy halkı katıldı.

Köylülerin yoğun ilgisinin olduğu toplantıda İl Müdürü Orhan Sarı, arazi toplulaştırılmasının önemini, tarımın kalkınması ve gelişmesi için gerekliliğini nlattı.  İl Sarı, Konaklı Köyü’nde 2400 parsel olan arazi parselleri sayısının 1000’in altına düşürülmesini hedef olarak gösterirken, İl Müdürlüğü olarak, üzerlerine düşen her türlü desteği sağlayacaklarını taahhüt etti.

Dağınık ve ekonomik işletmeye uygun olmayan küçük parselleri ve hisseleri bir araya getirip birleştirerek, amacına uygun olarak tarlaları yeniden şekillendirerek, alt yapı ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini belirten Sarı, mevcut durumda küçük ve yolu olmayan parsellerin birleştirilip her birine yol götürülmesi ile ulaşım maliyetinin azalacağını ve zamandan tasarruf edileceğini, tarla içi hizmetlerin uygulanabilirliği arttığından üretimin de artacağını ifade etti. Sarı, arazi toplulaştırma sayesinde çiftçilerin daha az zaman, iş gücü ve sermaye kullanımı ile üretim faktörlerinden en iyi biçimde yararlanarak tarımsal üretimi ve tarım işletmelerinin verimliliğini artıracağını ve kırsal kesimdeki nüfusun hayat standartlarının yükseleceğini kaydetti. Toplulaştırma çalışmaları hedeflerinin, çiftçilerle iş birliği içerisinde beraber yürütülerek daha hızlı ve etkin bir şekilde mesafe alınacağını söyledi.

Çiftçiler işaret edilen sorunlara katıldıklarını, arazi toplulaştırılması yönünde yürütülen çalışmalara katkı sağlamak istediklerini ifade ettiler.

BAYİLERLE TOPLANTI

Öte yandan merkez ve ilçelerde faaliyet gösteren Bitki Koruma Ürünleri ve Gübre bayilerine yönelik bilgilendirme toplantıları düzenlendi.

İlaç ve Gübre bayileri yoğun ilgi gösterdiği toplantılarda konuşan İl Müdürü Orhan Sarı; “Topraktan sofraya gıda güvenliği bizim vazgeçilmezimiz bu konuda bizlere çok büyük görevler düşüyor, bunların başında zirai ilaç kullanımı geliyor. Bilinçli ilaç kullanımı konusunda üreticilere yol göstererek gereksiz ilaç kullanımının önüne geçmemiz gerekiyor. İnsan sağlığı şüphesiz tüm maddi kaygılarımızın önünde olmalı, zirai ilaç kullanımında uygun doz, ilaçlama ile hasat arasında geçmesi gereken süreler üreticilere iyi anlatılmalı. Tarımsal ürün ihracatımızın önündeki en büyük engel pestisit kalıntısı, birlikte hareket ederek bunun önüne geçmek için üreticileri bilinçlendirmemiz gerekiyor.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.